Бербатов в Барселона! Защо не?


Бербатов в Барселона! Защо не?

2355 0

Димитър Бербатов в Барселона! Звучи нереално. От една страна защото нашето момче е вече на 34 години, възраст, на която футболистите вече мислят за пенсиониране. От друга защото каталунците разполагат с тримата най-добри нападатели в света - Меси, Неймар и Суарес.

За да напише "Ел Мундо Депортиво" анализ, включващ Митко в сметките на Барса, обаче явно има нещо. Дали ще стане е друг въпрос. Самото споменаване на името му е супер реклама както за самия Бербатов, така и за България. В материала той нареден до Марио Гомес и Диего Форлан, все величия в световния футбол, приближаващи края на кариерата си.

И преди да отречем всичко и да махнем с ръка, трябва да признаем, че Бербатов е единственият ни футболист от световна класа, който и дори да не облече екипа на Барселона, поне предизвиква подобен интерес.

Реално футболният път на Митко приключва с края на договора му с ПАОК догодина.

През 2004 година обаче каталунците взеха 34-годишният Херник Ларсон и той им свърши перфектна работа. За две години изигра 40 мача и вкара 13 гола. 

Ясно е, че Барселона не търси титулярен нападател, като се има предвид, че разполага с Меси, Неймар и Суарес.

Идеята явно е да се привлече футболист, който не само да отменя някой от звездното трио, но ни да играе при смяна на тактиката на треньора Луис Енрике. Ако слуховете се окажат верни то Браселона ще се бори за всички възможни трофеи.

Така че лудият сценарии, който ще отведе Бербатов в Барселона изглежда реален.

А колкото до самият Димитър той вече достигна своя връх, чупейки рекорда на Манчестър Юнайтед за трансфер и няма за какво да съжалява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички