Бербатов шокира: Няма да спирам с футбола след Керала


Бербатов шокира: Няма да спирам с футбола след Керала
Снимка: БГНЕС

1035 0

Звездата на българския футбол Димитър Бербатов изненадващо обяви, че не възнамерява да спира кариерата си, след като ангажиментът му с Керала Бластърс приключи. Нападателят, който е на 36 години, ще играе един сезон в индийския клуб и изглежда след това ще търси още предизвикателства.

"Обичам футбола, бях благословен да играя за велики отбори, с велики играчи, да печеля трофеи, да вкарвам голове, така че се надявам да го правя още по-дълго. С правилните тренировъчни методи, мисля, че мога да остана във форма и да играя още футбол в бъдеще", обяви звездата пред индийската версия на сайта Goal.com.

Бербатов разкри, че големият интерес към него от страна на клуба и желанието на треньора Рене Мюеленщайн да го има в състава си са основните фактори, заради които се стигна до преминаването на играча в Керала.

"Големият фактор бе треньорът. Говорихме по телефона и той ми обясни, че би искал да работи отново с мен. Знаейки как гледа той на футбола, това не беше трудно решение. Разбира се, клубът показваше, че ме иска много, постоянно говореше с моя агент, демонстрираше ни уважение и това бе достатъчно да ме убеди, че трябва да приема това ново предизвикателство. Ще работим заедно за трети път. Той ме познава много добре и знае как обичам да играя футбол, от какво се нуждая в тренировките, за да се чувствам добре и да бъда в най-добрата форма на моите години. Спечелихме някои трофеи заедно, надявам се да донесем такъв и на Керала", сподели нападателят.

Керала Бластърс не е печелил титлата в 3-годишната история на Суперлигата на Индия и феновете се надяват с присъствието на българина в отбора това да се промени.

"Когато пълниш стадиона всеки път с повече от 50000 фенове, тогава трябва да им даваш нещо специално. Винаги опитвам да играя красив футбол, винаги искам да побеждавам и ще дам всичко от себе си да го правя с моя нов отбор", обеща бившият играч на Байер, Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички