Бербатов се разкая: Сгреших, но просто искам да играя


Бербатов се разкая: Сгреших, но просто искам да играя

1740 0

Звездата на ПАОК Димитър Бербатов говори на пресконференцията преди тазвечершния мач на тима му срещу Борусия Дортмунд от Лига Европа. На Митко не му беше спестен нито един въпрос, а логично най-голям беше интереса към постъпката му от мача с Габала (0:0), когато си тръгна ядосан от стадиона преди края на мача, както и за трансферните спекулации, които замесиха името му с европейския шампион Барселона.

- Доскоро бяхте контузен. Готов ли сте напълно за мача с Борусия (Дортмунд)?

- Да, 100%. Трябва ми само малко практика, но срещата ще е страхотна възможност за мен да върна формата си, а и треньорът да провери в какво състояние съм.

- Делите рекорд с Христо Стоичков...(б.р. двамата имат по 34 гола в Евротурнирите) Сигурно ще искате да го подобрите тази вечер?

- Преследването на рекордите винаги е хубаво. Стоичков е един от най-добрите футболисти в България и света. Ще опитам да подобря рекорда. Но най-важното е отборът да играе силно. Ако го направи, съм сигурен, че ще имам възможност да вкарам. Хубаво е да имаш мотивация да подобриш рекорд. Ако това е последният ми мач в Европа, ще опитам да го направя.

- Имате много млади съотборници. Какво ще ги посъветвате преди мача с Борусия?

- За мен футболът е забавление. Игра, на която се наслаждавам. Съветвам ги и те да правят същото, както и да мислят на терена. Да слушат треньора и да дават всичко от себе си. Борусия играе хубав футбол и очаквам да стане красив мач.

- За последния мач на "Тумба" с Габала... Какво се случи, когато ви смениха?

- Няма проблем, ще ви кажа какво се случи. По време на мача почувствах болка в крака. Хората не ме познават - аз винаги искам да играя, да вкарвам, дори да чувствам болка. Когато треньорът ме смени, бях разочарован. Дори на моята възраст, искам да играя. Реакцията ми беше лоша. Говорих с треньора и няма проблем. Сгреших, треньорът е прав. Ако съм засегнал някого - нищо лично. Просто обичам футбола и искам да играя.

- Каква е мотивацията на ПАОК, след като изгуби шансове за следващата фаза в Лига Европа?

- Мотивирани сме. Всеки трябва да има собствени цели и стимули. Имаме много талантливи играчи, за които това е възможност да се докажат.

- Има интерес от други отбори към вас... Дори от Барселона?

- Щастлив съм в ПАОК и чувствам подкрепата на всички - на треньора, съотборниците, феновете и дори журналистите. Няма да е честно спрямо тях да говоря за бъдещето си. Правя всичко, за да помагам на отбора. Не мога да коментирам слухове, а само да се концентрирам върху работата си. Не мога да знам какво ще ми предложи бъдещето.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички