Бербатов с първо интервю в Индия: Младите трябва да играят в Европа, аз съм тук да се забавлявам


Бербатов с първо интервю в Индия: Младите трябва да играят в Европа, аз съм тук да се забавлявам
Снимка: БГНЕС

1096 0

За първи път от както замина за Идния, звездата на българския футбол Димитър Бербатов потърси местните медии, за да даде интервю. Бившият играч на Манчестър Юнайтед използва изданието "New Indian Express", за да окуражи младите играчи в страната да търсят късмета си в Европа.

"Виждам млади момчета с потенциал, но те имат нужда някой да ги посъветва правилните неща. Трябва да си амбициран. Лесно да играеш у дома, но трябва да излезеш от комфортната си зона, като играеш и в чужбина.

Надявам се един ден играчи то Индия да играят в Европа, защото там играят най-добрите. Опитвам се да показвам на младите в отбора как се играе на най-високо ниво. Аз не им показвам това, което мога на терена, показвам им как да се справят извън терена - какво ям, как се подготвям за тренировка - тези малки неща, които също са много важни.

На моята възраст вече искам да играя повече в средата на терена, да докосвам повече топката. Това не значи, че ако имам шанса, няма да стрелям и да опитам да вкарам. Баща ми беше нападател, после стана халф, а накрая игра защитник с напредването на годините си. Може и аз да направя така, не се знае. 

Аз вече няма пред кого да се доказвам, за това просто играя и се забавлявам на терена. Това е нормално", коментира българският нападател на Керала Бластърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички