Бербатов има изящен талант и непоправим мързел


Бербатов има изящен талант и непоправим мързел

7112 0

За Димитър Бербатов отдавна е ясно, че притежава дарба на голям футболист. И че е мързеливец. Показа го и снощи на стадион "Емирейтс” в Лондон. След като се мота без гол и без съществени изяви с екипа на Монако във френската Лига 1 повече от 400 минути, сега Митко даде най-доброто от себе си. Всичко му беше перфектно – пасовете изчислени до милиметър, отличен избор на позиция и великолепен гол, който окончателно повали домакините от Арсенал. Ако след две седмици не стане някой голям гаф в реванша на "Луи II", Бербатов и съотборниците му ще прекрачат гордо в следващия кръг на най-големия клубен турнир Шампионска лига. За минутите, които изигра в Лондон, Митко заслужава едно голямо браво.

Дотук с комплиментите. Нека сега да видим как в България беше посрещнато събитието "Бербатов вкарва гол срещу Арсенал в Лондон". Ако вярва на някои медии, човек може сериозно да се обърка. Четем например следното: "Сега е ред на разбирачите в "Сън", "Манчестър ивнинг нюз" и "Дейли Стар” да пишат колко не тича Бербатов. Нали затова го махнаха от Юнайтед, докато вдигаха в облаците Дани Уелбек и Чичарито. Днес Бербо не е при "червените дяволи", но те втори сезон стават за смях на гаргите…” Ние ли сме идиоти, или някой друг се опитва да ни прави на такива? Да внушаваш, че кризата в Юнайтед е заради раздялата с Бербатов може да е патриотарско, но се явява мазна лъжа. Ако нечие напускане е повлияло на клуба от "Олд Трафорд”, това е на Сър Алекс Фъргюсън. Бербатов просто мина оттам, направи каквото можа и след това се разделиха с него. Тъпичко е да се твърди, че англичаните са някакви малоумници, недооценили талантливия, но мързелив българин. Нито ще станем по-велики от подобни внушения, нито пък някой на Острова ще се трогне от подобни глупости, написани и публикувани някъде из България.

Пита се – защо Бербатов не играе така във всеки мач? Или поне веднъж месечно. Ясно е, че има качества на голям футболист, най-големият от всички играещи в момента българи. Срещу заплата от близо пет милиона евро на година той би трябвало по-често да показва продукции като снощната от "Емирейтс". Вместо това често пъти гледаме другия Бербатов – демотивиран, инертен, скрит някъде по терена в очакване на едно положение за гол, което да реализира. Ако имаше спортната злоба на Стоичков или хъса на Наско Сираков, вероятно Митко щеше да бъде на много по-високо стъпало в световната футболна йерархия. Но, както се казва: "Бог дал, Бог взел".

Голяма грехота спрямо футбола е Митко да си показва уменията едва два-три пъти годишно. Защото тези умения са до време. Още някоя и друга година, и толкова. Ще му останат само милионите в банковата сметка, но не и това изящество, което гледахме снощи в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички