Бербатов: Играе ми се, но на най-високо ниво ще ми е трудно


Бербатов: Играе ми се, но на най-високо ниво ще ми е трудно

6514 0

Един от най-добрите футболисти на България Димитър Бербатов говори за подготвката на благотворителен мач на 14 юни в София.

"Идеята се роди в офиса на фондацията ни. Постоянно обсъждахме да се случи нещо подобно. Решихме, че трябва да изберем подходящия момент и да сме подготвени за нещо такова като организация и покана на футболисти. С директорката Диди Ходжева си говорехме един ден.

Тя спомена, че Луиш Фиго организира подобни мачове. Решихме тя да се свърже с неговата директорка, а аз да говоря лично с него и да видим какво ще каже. Звъннах му и човекът беше много позитивен. Каза, че ще го обсъдят с неговия екип. След две-три дни ни казаха, че го правим", сподели Бербатов в предаването "Код Спорт".

Относно това дали има някой специален футболист, който иска да дойде в София: "Говорил съм с доста хора. Специално с хора, които наистина искам да са тук. В последствие се надявам да ми отговорят. Разбира се, тези, които съм поканил и са ми казали „да“ са готини като хора и един вид приятели, играл съм с тях. Играл съм срещу футболистите, които Фиго ще докара. Все големи футболисти! За мен лично също ще бъде удоволствие пак да се видим, да се сблъскаме на терена, но правим и едно хубаво нещо. Мисля си, че тези, които сме обявили до момента, са повече от достатъчно, за да дойдат хората на стадиона".

За бъдещето му във футбола и какви оферти би приел Бербатов и дали би отишъл в някоя далечна страна: "Трудно е, когато вече имаш семейство и си с деца. Това вече усложнява малко живота на спортиста. Когато детето ти ходи на училище, става още по-трудно. Ако решиш да отидеш в по-далечна страна, трябва да си далеч от семейството, а това не е приятно нито за жената, нито за децата. Ако дойде такава оферта, ще обмисля дали имам нужда от нея.

 Е, разбира се! Как да не ми се играе! По принцип играя всеки ден - дали ще е с приятели на малки вратички, дали с някой отбор ще потренирам. Няма как да спре да ми се играе. Не съм първа младост, но на 36 години все още се старая да играя футбол и се усещам добре. Да, най-вероятно съвсем на най-високото ниво ще ми е малко трудно и може би не мога да играя всеки мач, което е съвсем нормално. Но разбира се, че ми се играе още".

"Преди не си гледал назад, а напред, за да постигнеш, каквото можеш. Сега вече се връщаш назад и си припомняш разни неща. Пак не е толкова често, но моментите, когато си сам с чаша вино, нещо си припомняте с приятели, говорите разни неща. Спомените топлят – хубави, лоши – каквито си си ги направил. Винаги е приятно да се връщаш към някои по-хубави моменти", разказа още напдателят.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички