Астана вече има фаворит за заместник на Мъри Стоилов


Астана вече има фаворит за заместник на Мъри Стоилов
Снимка: БГНЕС

1982 0

Руски треньор е фаворитът да заеме мястото на Станимир Стоилов в казахстанския гранд Астана, информира Football.by. Става дума за 51-годишният Олег Кононов, който за последно водеше Ахмат.

Кононов има опит в Русия, където е водил Краснодар, а в Украйна е бил начело на Севастопол и Карпати.

Под ръководството на руснака Карпати достигат до груповата фаза на Лига Европа, а Краснодар за първи път в историята си става бронзов медалист в руското първенство.

Както е известно, Стоилов има договор с клуба до края на годината и изглежда той няма да бъде подновен, въпреки че българският специалист изведе Астана до нови футболни висоти и ги класира в плейофите на Лига Европа този сезон.

Медиите и футболните лица в Казахстан създават впечатлението, че раздялата между Стоилов и Астана ще настъпи по желание на треньора, който иска да се пробва в друго първенство.

В изданието vesti.kz пък се появи материал, в който се разглеждат пет имена на треньори, които биха могли да заемат мястото на Стоилов. Сред тях беше и бившият селекционер на България Ивайло Петев, който обаче вече пое Омония (Никозия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички