318. И продължава да се покачва


318. И продължава да се покачва

3163 0

318 /триста и осемнайсет/ гола. Вкарани в продължение на 16 години. С отбори от пет различни първенства плюс националния тим.

На Димитър Бербатов не са му необходими време за адаптация или специално отношение. Всичко, от което има нужда, са удобни топки пред вратата на съперника.

Пускат го в 58-мата минута, няма проблеми. Гол и асистенция за ПАОК, довели до пълен обрат при гостуването на Атромитос. Сметката му е открита и в Гърция.

След 38 попадения за ЦСКА, 97 за Байер Леверкузен, 46 за Тотнъм, 56 за Юнайтед, 20 за Фулъм, 18 за Монако. И рекордните 48 за България.

Съседите вече му казаха своето Ναι, което всъщност значи ДА. Новината за първия му гол в местното първенство е на централно място в спортните медии.

А треньорът на ПАОК Игор Тудор си позволи нещо рядко срещано - обеща на Митко титулярно място срещу Борусия Дортмунд. Нищо, че до двубоя от Лига Европа остават цели четири дни. И поне на теория всеки от нападателите може да заслужи старт от първата минута.

"Не е важно какво правя аз, важното е отборът да печели. Сега мислим за другия ни мач, а той е с Борусия Дортмунд - много силен тим. Ще трябва да се подготвим добре. След това ни чака и дерби с Олимпиакос", скромно припомни Бербатов.

Голът му е доста дискутиран и в Германия. И нищо чудно - всички тимове от Бундеслигата са се патили от българина.

А сблъсъкът с Дортмунд отново ще му предостави златната възможност да се изравни с Христо Стоичков по резултатност в европейските турнири.

До момента той има 34 гола на международната сцена, докато Камата е с 35. Минималната разлика се дължи на попадението, което носителят на "Златната топка" отбелязва за Барселона във финала за Междуконтиненталната купа срещу бразилския Сао Паоло през 1992 година.

Макар че мачът по традиция се играе в Япония, той също е под егидата на европейската централа.

Евроголовете на Ицо са вкарани с екипите на ЦСКА, Барса и Парма в общо 71 двубоя. Бебро се е разписвал за ЦСКА, Леверкузен, Тотнъм, Юнайтед и Монако в 89 срещи.

Само преди няколко месеца се прокраднаха съмнения, че Димитър въобще ще си намери клуб. Ето че той отново отвори работа на статистиците.

Уж е в края на кариерата си, но не е зле да прегледаме вечната класация на родните голмайстори.

А пред Бербатов има само две имена - Христо Стоичков /350/ и Петър Жеков /326/. Разликата не е малка, но някак неусетно се топи.В стилистиката на бюлетина за нивото на река Дунав - 318 и продължава да се покачва...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички