ВИДЕО: Няма кой да спре най-добрия отбор на Световното първенство 2022


ВИДЕО: Няма кой да спре най-добрия отбор на Световното първенство 2022
Снимка: GettyImages

5178 0

2002 година може да беше последната, в която видяхме Бразилия да играе "онзи" футбол, който плашеше съперниците още преди първия съдийски сигнал. 20 години по-късно обаче "новата генерация" дава смела заявка, че хубавите времена за "златистите" се завръщат, след като безспорно Бразилия играе най-скоростният, най-приятният и най-красивият футбол на Световно първенство 2022 в Катар. 

Макар и само в определени периоди, и то за няколко минути, Бразилия плаши със скорост, техника, креативност и искрено забавление на терена - четирите фактора, които формират термина "жого бонито", използван за описание на най-великите бразилски отбори в историята (гледайте видеото за всичко интересно около играта на Бразилия, или продължете да четете). 

"Жого Бонито" - спиращият дъха стил на категоричния фаворит за титлата на Световно първенство 2022 

Бразилия изпитва сериозни затруднения в представянето си на най-големия футболен форум в последните 4 издания. Отборът достигна полуфинали само веднъж (2014), когато беше смачкан от Германия у дома със 7:1 - загуба, носеща своя отпечатък до ден днешен. 

През 2022 година "златистите" изглежда са се отърсили от случилото се - Бразилия изглежда заплашително, а още по-страшното е, че "селесао" се "пести" и не разгръща все още пълния си атакуващ арсенал. Звучи невероятно, но е факт - само в периоди от мачовете (и то не толкова големи) Бразилия играе ултра атакуващо, с добра преса и постоянен натиск. И с достигането до мачовете на истината, по всяка вероятност ще виждаме все повече класическото "жого бонито" в изпълнение на най-техничния отбор в Катар. 

Има ли по-добър отбор от Бразилия в Катар? 

Въпреки че Бразилия все още не е имала футболен "спор" с отбор от своята "черга", "селесао" изглежда най-заплашителният, най-подготвният и просто най-добрият отбор на Световното. Защо? Гледайте видеото, за да разберете защо Бразилия е фаворит на всички реномирани букмейкъри по цял свят: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички