Успехът на световния шампион и героизмът на Лионел Меси: Обзор на ден №7 на Световното първенство в Катар


Успехът на световния шампион и героизмът на Лионел Меси: Обзор на ден №7 на Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images

4137 0

Ден №7 от Световното първенство по футбол в Катар е вече в историята! Той ни представи страшно интересни мачове, в които имаше много емоции и голове.

Тунис - Австралия

Първият мач за деня противопостави Тунис и Австралия, които търсеха първи 3 точки в Катар. Това се оказа постижимо за "кенгурутата", въпреки че африканците можеха да развалят плановете им не веднъж в мача.

След силно първо полувреме, Австралия успя да поведе в 23-ата минута, когато голмайсторския си инстинкт показа нападателят Мичел Дюк. Тунис влезе лошо в тази част и успя да се 'събуди" едва в края ѝ, но нямаше късмета да изравни.

През второто полувреме "орлите" от Картаген бяха тимът, който повече търсеше гола, но австралийците бяха стабилни в защита и успяха да съхранят преднината си, а оттам и ценните три точки.

Успехът им ги прати временно на второто място в класирането в група "D", като само победа на Дания над Франция може да ги измести оттам преди третия кръг. Ето какво се случи на "Ал Джануб" около обед.

Полша - Саудитска Арабия

Дни след подвига срещу Аржентина - Саудитска Арабия имаше шанса да си осигури класиране за елиминационната фаза, но не съумя да победи Полша. Европейският тим надделя трудно с 2:0, а един от най-важните моменти в срещата бе голът на Роберт Левандовски.

Нападателят на Барселона вкара своя първи гол на световно първенство, след като в двубоя срещу Мексико не съумя да го стори, пропускайки дузпа. Азиатската страна имаше немалко положения за гол и може да съжалява, че не оползотвори нито едно от тях.

Всичко за това как Левандовски разплака Саудитска Арабия и себе си на Мондиал 2022 (ВИДЕО).

Франция - Дания

Франция доминира тотално, но победи трудно с 2:1 Дания в среща от група „D“ на Световното първенство. Вторият успех на „петлите“, които са актуалният световен шампион, ги превърна в първият отбор, класирал се на 1/8-финалите на турнира в Катар.

Феноменалният Килиан Мбапе заби и двата гола за победата. Той се разписа в 61-ата и 86-ата минута.  Андреас Кристенсен вкара за датчаните между попаденията му в 68-ата минута.

По този начин селекцията на Дидие Дешан събра актив от 6 точки и е на първото място в групата и на практика няма как да бъде изместена от него. Дания е с 1 пункт на третото място и ще преследва задължителна победа над Австралия в последния рунд от груповата фаза, за да се надява да продължи напред.

Французите сложиха край и на негативната си серия срещу Дания. Селекцията на Дешан загуби и двата си мача срещу „червения динамит“ в Лига на нациите по-рано през тази година, а преди четири години на Мондиала в Русия двата тима завършиха наравно в груповата фаза.

Ето какво се случи по време на битката между двата отбора.

Аржентина - Мексико

Аржентина най-сетне се добра до така важните три точки на Световното първенство по футбол в Катар. Момчетата на Лионел Скалони надделяха над Мексико с 2:0, а Лионел Меси за пореден път се превърна в герой за своята нация, реализирайки първото попадение и асистирайки за второто на Енцо Фернандес.

*Вижте повече от срещата на Световното по футбол Аржентина - Мексико. Насладете се и на нашата галерия от сблъсъка от група "C".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички