ТВ програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №16 (05.12)


ТВ програма на Световното първенство по футбол 2022 за днес - ден №16 (05.12)
Снимка: GettyImages

5426 0

В ден номер 16 на Световното първенство по футбол ни предстои да станем свидетели на още два осминафинални сблъсъка. Именно победителте от тях ще оформят и третата четвъртфинална двойка. А тя се очертава да бъде много интересна, ако предварителните прогнози се сбъднат.

В единия осминафинал участие взима големият фаворит на специалисти и анализатори за спечелването на трофея - Бразилия. "Селесао" спечели своята група G на Мондиал 2022, въпреки че загуби последната среща с Камерун (0:1). По този начин селекцията на Тите дочака втория от група Н - Южна Корея.

Азиатците продължиха напред изненадващо, след като първо не загубиха от Уругвай, а в последния кръг победиха Португалия. Южна Корея и Бразилия са играли пет пъти един срещу друг за последните 23 години. Всеки един от тези мачове е бил приятелски, като единственият случай, в който азиатците са спечелили, е през 1999 година - с минималното 1:0. В следващите четири срещи получават общо 13 гола и отбелязват едва 3.

Другата двойка пък бе оформена от втория в група F и първият от група Е - иначе казано - Хърватия срещу Япония. "Шахматистите" играха умно и хитро, докато "самураите" шокираха всички, оставяйки Испания на второто място и отстранявайки Германия от Мондиал 2022.

Хърватия и Япония също имат своята история, и то тя датира от последните няколко световни първенства. През 2006 година те попадат в една група, но не се побеждават - 0:0, което ги оставя на последните две места и отпадат от първенството.

Осем години преди това съдбата отново ги е събрала в една група, този път на Мондиал 1998, като тогава "шахматистите" печелят с минималното 1:0, което впоследствие им помага да излязат от групата.

Програма за деня

5 декември

17:00 часа, Япония - Хърватия (мач номер 53) - НОВА и Диема спорт 3

21:00 часа, Бразилия - Южна Корея (мач номер 54) - БНТ 1 и БНТ 3

Вижте и пълната ТВ програма за Световното първенство по футбол по дати и часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички