Три отбора влизат в ожесточена битка за второто място в Група "G" на Световното първенство в Катар


Три отбора влизат в ожесточена битка за второто място в Група "G" на Световното първенство в Катар
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

3951 0

Четирите отбора в Група "G" на Световното първенство в Катар затварят групите на надпреварата. В 13-ия ден от Мондиала сили ще премерят Бразилия и Камерун, както и Сърбия с Швейцария.

Сблъсъците обещават да бъдат изключително интригуващи, тъй като 3 от страните все още не са си осигурили продължаване към 1/8 финалите. Петъчните срещи ще бъдат последният им шанс най-накрая да го направят.

Ситуацията в Група "G" 

Група "G" е изключително заплетена и любопитна. Докато Бразилия безпелационно си осигури сигурно продължаване напред в турнира, то това със сигурност не важи за Сърбия, Швейцария и Камерун, чието оставане е под въпрос.

Към момента "кариоките" са едноличен лидер с 6 точки. За да бъдат изместени от върха, те трябва да загубят двубоя си, а Швейцария да победи с повече от 3 гола разлика, което граничи със сферата на фантастиката.

"Кръстоносците", които имат 3 точки на сметката си ще се борят да запазят втората си позиция. Те са с 2 пред последните 2 Сърбия и Камерун, които имат своите шансове при солидно представяне и победа.

Формата на отборите в групата

Бразилия направи всичко, което се изискваше от нея, печелейки първите си 2 срещи. "Селесао" изиграха мач на много високо темпо и ниво срещу коравия отбор на Сърбия, побеждавайки с 2:0. Втория успех срещу Швейцария постигнаха с минимално 1:0 при значително по-ниско ниво на представяне, но отново с положителен резултат. Въпреки на пръв поглед колебливата понякога игра, "кариоките" показаха, че могат лесно да се стегнат, за да вгорчат живота на противника, когато е необходимо.

Швейцария от своя страна изобщо не убеждава, че заслужава втората позиция в класирането. "Кръстоносците" имат една победа с 1:0 срещу Камерун, която обаче дойде изключително трудно. Африканският тим имаше повече положения и при други обстоятелства можеше да си тръгне доволен от мача. 

Гнева от не особено заслужената загуба възпитаниците на Ото Адо изляха върху един от двата балкански представители Сърбия на Мондиала. Двете страни направиха зрелищен дуел, завършил с 3:3 след 2 обрата.

Сърбите пък определено имат за какво да се реваншират на феновете и самите себе си, след като имаха своите положения, които не реализираха срещу Бразилия и изпуснаха победата в края срещу Камерун.

Кадрови проблеми за Бразилия, Сърбия, Швейцария и Камерун?

Бразилия е съставът с най-голям анти късмет на Мондиала що се отнася до кадрови проблеми. Суперзвездата в отбора, воден от Тите - Неймар, получи травма в глезена в срещата със Сърбия, която наложи принудителното му напускане на терена, което той прие със сълзи.

Нападателят на ПСЖ със сигурност ще отсъства поне до 1/8 финалите, на които последните информации гласят, че също не е сигурно участието му. Освен това, "селесао" останаха без двама от защитниците си - Алекс Сандро и Данило, които също получиха контузии.

Сред играчите на останалите 3 тимове особени проблеми липсват с изключение на извадения за лошо поведение от състава на Камерун Андре Онана.

Играчи на фокус: Бразилия - Камерун

Погледите в състава на Бразилия са вперени в нападателя на Тотнъм Ричарлисон. Таранът "избухна" с 2 гола срещу Сърбия, единият от които със странична ножица и категоричен претендент за попадение на турнира. Ричарлисон е истинска сензация, а страхотните му изяви прибавиха изумителните над 4 милиона последователи в социалните мрежи.

Отстрани обаче се намира голмайсторът през новия сезон за Байерн Мюнхен Чупо Мотинг. Нападателят записа името си сред голмайсторите в епичния двубой срещу Сърбия, докато за баварците през новата кампания има цели 11 попадения и 3 асистенции в 16 мача.

Играчи на фокус: Сърбия - Швейцария

Сръбският отбор разчита повече на колектива, вместо на единици. Това се видя и в мача с Камерун, когато голмайстори бяха 3-а различни състезатели. Александър Митрович обаче определено е една от най-големите фигури в отбора. 28-годишният нападател е играчът с най-много голове с националната фланелка на родината си за всички времена и същински лидер на тима.

Никой в състава на "кръстоносците" все още не може да "блесне", реализирайки повече от 1 гол и решавайки самостоятелно даден двубой. На фокус е Гранит Джака, който е изключително важен за граденето на играта на отбора. Полузащитникът има 106 срещи с националната фланелка, в които записва 12 гола и 10 асистенции.

Потенциални стартови 11 на Бразилия, Камерун, Швейцария и Сърбия

Бразилия: Едерсон, Алвеш, Силва, Милитао, Маркиньос, Фред, Фабиньо, Гимараеш, Рафиня, Винисиус, Ричарлисон

Камерун: Епаси, Колинс Фай, Кастелето, Н'кулу, Толо, Кунде, Андре Ангиса, Хонгла, Брайън Мбемо, Ерик Максим Чупо-Мотинг, Карл Токо 

Камерун - Бразилия по ТВ: Къде да гледаме мача на Световното първенство по футбол?

Швейцария: Зомер, Аканджи, Варгас, Видмер, Джака, Елведи, Рийдер, Родригес, Соу, Фройлер, Емболо

Сърбия: Ваня Милинкович-Савич, Миленкович, Великович, Павлович,  Живкович, Лукич, Максимович, Костич, Тадич, Митрович, Сергей Милинкович-Савич

Сърбия - Швейцария по ТВ: Къде да гледаме мача на Световното първенство по футбол?

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ОТ ГРУПИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички