Борба, пропуски, греди и най-вече скука съпътстваха равенството между Уругвай и Южна Корея на "Едюкейшън сити" (ГАЛЕРИЯ)


Борба, пропуски, греди и най-вече скука съпътстваха равенството между Уругвай и Южна Корея на "Едюкейшън сити" (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

8685 0

Националните отбори на Уругвай и Южна Корея не успяха да се победят в откриващия мач от група "H" на Световното първенство по футбол в Катар днес (24 ноември), завършвайки при резултат 0:0.

Първото полувреме започна по чудесен начин за Южна Корея, които владяха срещата до към 25-ата минута, когато "ла селесте" се посъбуди. В самия край на първата част пък Диего Годин уцели греда след удар с глава.

Може да се каже, че двете полувремена бяха идентични. Отново в началото на втората част "тигрите" доминираха, но "урусите" съумяха да се върнат и дори Феде Валверде разтресе страничния стълб за втори път след като изпрати истинско "торпедо", но то не намери крайната си цел.

По този начин двете нации си поделиха точките. Уругвай се изправя срещу Португалия на 28 ноември, а Южна Корея ще мери сили на същата дата срещу Гана.

СКУЧНОТО РАВЕНСТВО МЕЖДУ УРУГВАЙ И ЮЖНА КОРЕЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по страхотен начин за Южна Корея. Азиатците изненадаха съперника си, взимайки превес в ранните минути на срещата. Азиатските тигри се настаниха удобно в половината на латиносите и техни футболисти на няколко пъти се измъкнаха зад отбраната на "урусите", но не се стигна до нищо по-интересно пред вратата на Рочет.

В 19-ата минута се стигна до първата добра възможност за "урусите". Федерико Валверде получи хубава дълга топка в наказателното поле, успя да я овладее подобаващо, но ударът му мина над вратата на Сьонг-Гю Ким. В 22' се откри отлична възможност пред Дарвин Нунес, който връхлетя в малкото наказателно поле на противника, но не съумя да уцели топката и да я вкара във вратата.

В 34-ата минута корейците направиха чудесна атака. Уй-Джо Хванг получи топката в наказателното поле и просто трябваше да я вкара, но уви я прати над напречната греда. Ин-Беом Хванг реши да си пробва късмета от близо 25 метра - 5 минути преди края на първата част, но шутът му бе неточен. В 43' Диего Годин бе намерен след центриране от корнера, а лидерът на "урусите" отправи страховит удар с глава, който обаче срещна десния страничен стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част не започна по-различно от първата. Южна Корея взе превес рано-рано в  нейното начало. "Тигрите" се настаниха в половината на "урусите", като превъзхождаха не само в борбата за първа топка, но и във въздушните дуели. Уругвай всячески се опитваше да пробие отбраната на азиатците, но така и не успяваше да стигне до нещо по-значимо в предни позиции до 60'.

В 63' Дарвин Нунес направи страхотен рейд отляво, преодолявайки противников играч. Звездата на Ливърпул влезе в наказателното поле, но там подаването му бе пресечено от вратаря Сьонг-Гю Ким. 

В 78-ата минута резервата Ку-Сунг Чо опита удар от далечно разстояние, но той бе неточен. Дарвин Нунес показа класата си в 81'. Уругваецът получи топката пред наказателното поле, завъртя се и нанесе прецизен удар, но за негово нещастие той мина встрани на левия стълб на Гю Ким. Федерико Валверде отпрати истинско торпедо в последната минута от редовното време и разтресе гредата на "тигрите". Секунди по-късно Хюн Мин Сон пък си пробва късмета от разстояние на другия край на терена, но без успех.

СКУЧНОТО РАВЕНСТВО МЕЖДУ УРУГВАЙ И ЮЖНА КОРЕЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

Стартови състави:

Уругвай: 23. Серхио Рочет – 22. Мартин Касерес, 3. Диего Годин (К), 2. Хосе Мария Хименес, 16. Матиас Оливейра – 5. Матиас Весино, 15. Федерико Валверде, 6. Родриго Бентанкур – 8. Факундо Пелистри, 9. Луис Суарес, 11. Дарвин Нунес

Южна Корея: 1. Сьонг-Гю Ким – 3. Джин-Су Ким, 19. Йонг-Хвон Ким, 4. Мин-Джае Ким, 15. Мун-Хван Ким – 5. Ву-Йонг Юнг, 6. Ин-Беом Хванг – 17. Санг-Хо На, 10. Жае-Сун Лий, 7. Хюн-Мин Сон – 16. Уй-Джо Хванг

ПРЕДИ МАЧА

Шампионът от първото издание на Световното първенство през 1930 - Уругвай успя да се класира за всеки един от световните финали през последните 4 такива и дори съумя да излезе от груповата фаза. Сега амбициите за успех на "небесносините" са по-големи от всякога.

За Южна Корея това е десето поредно участие на мондиал. Азиатските тигри обаче са продължавали напред след груповата фаза само два пъти в този период. Футболистите на Пауло Бенто ще направят всичко по силите си, за да подобрят четвъртото място, до което стигнаха на домашното световно първенство през 2002 - точно преди 20 години.

Диего Алонсо няма да може да разчита на звездата на Барселона - Роналд Араухо, който е измъчван от мускулна травма, а под въпрос остава един от лидерите на тима - Единсон Кавани. За Южна Корея проблемите също не са малки до последно под въпрос остава основния играч на селекцията - Хюн Мин Сон.

Главен арбитър на сблъсъка днес ще бъде французинът Клеман Тюрпен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички