Южна Корея изненада Португалия на финала на груповата фаза на Световното първенство по футбол (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Южна Корея изненада Португалия на финала на груповата фаза на Световното първенство по футбол (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

8616 0

Португалия капитулира и допусна загуба в последния си мач от груповата фаза на Световното първенство по футбол. "Мореплавателите" бяха надвити от Южна Корея с 1:2.

Двубоят започна чудесно за Португалия. Още в петата минута "мореплавателите" стигнаха до гол дело на Рикардо Орта. Отговорът на корейците не закъсня и в 27-ата минута, след грешка на Кристиано Роналдо при корнер, Йон Гуон Ким бе най-съобразителен и вкара за 1:1.

Втората част бе доста равностойна, но в самия край "тигрите" натиснаха опонента си сериозно. В добавеното време Хе Чан Хуан шокира португалците, като оформи крайното 2:1 за своите.

По този начин от група "H" на световните финали напред продължават Португалия и Южна Корея съответно на първа и втора позиция. Уругвай и Гана потеглят към вкъщи.

СРЕЩАТА ЮЖНА КОРЕЯ - ПОРТУГАЛИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна страхотно за Португалия. Пепе намери Жоао Кансело на фланга с балонно подаване. Той проби в предни позиции и пусна топка в наказателното поле, която бе засечена от Рикардо Орта успешно - 1:0 за Португалия.

Video edited on Kapwing

Южна Корея се активизира след допуснатото попадение и започна да действа по офанзивно. Жин Су Ким успя да вкара топката във вратата на Диого Коща, но попадението веднага бе отменено поради засада в изграждането на атаката. В крайна сметка Корея стигна до изравнително попадение. Йон Гуон Ким бе най-съобразителен, след получил се карамбол в наказателното поле на Португалия, за който Роналдо има голяма вина, и направи резултата 1:1.

Video edited on Kapwing

В края на първото полувреме "мореплавателите" можеха да си върнат преднината. Първо Витиня нанесе страховит удар, който обаче бе отразен от Сун Кю Ким, отвори се възможност при добавката за Кристиано Роналдо само че той пропусна да отбележи на полуопразнената врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна двуостро. Португалия владееше топката и изграждаше атаките си с търпение и спокойствие. Южна Корея, от своя страна, стоеше добре дефанзивно и разчиташе на бързите си контраатаки, но никой от двата отбора не успя да застраши някоя от двете врати сериозно.

Натиска на корейците продължи и след 60-ата минута. Хюн Мин Сон си пробва късмета в 66' с хубав удар извън наказателното поле, но той бе спасен от Коща. Само минута по-късно от същата позиция Ин Бом Хуанг нанесе силен удар, но отново Коща не позволи да бъде преодолян. Кристиано Роналдо пък бе заменен след това, камерите хванаха неговата реакция, която предполага, че смяната никак не му се е харесала (ВИДЕО).

В самия край на срещата Хюн Мин Сон изведе резервата Хе Чан Хуан, който остана очи в очи с Диого Коща, а нападателят не сбърка и оформи крайното 2:1 в Катар (ВИДЕО).

СРЕЩАТА ЮЖНА КОРЕЯ - ПОРТУГАЛИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Южна Корея: 1. Ким Сун-Кю, 15. Ким Мун-Хуан, 20. Кюн-Уон Куон, 19. Йон-Гуон Ким, 3. Жин-Су Ким, 5. У-Йон Чун, 6. Ин-Бом Хуанг, 18. Кан-Гин Лий, 10. Джа-Сун Лий, 9. Гуе-Сун Чо, 7. Сон Хюн-Мин

Португалия: 22. Диого Коща, 2.Диого Далот, 3. Пепе, 24. Антонио Силва, 20. Жоао Кансело, 18. Рубен Невеш, 23, Матеуш Нунеш, 17. Жоао Марио, 16. Витиня, 7. Кристиано Роналдо, 21. Рикардо Орта

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Португалия направи нужното в първите си 2 мача на Мондиала, печелейки с 3:2 над Гана и с 2:0 над Уругвай. "Мореплавателите" са едноличен лидер с 6 точки в актива си и трябва да сътворят голяма глупост, за да изпуснат първото място. За да се качи на върха вторият Гана трябва да бие с повече от 4 гола разлика Уругвай, а Португалия да не успее да се справи с Южна Корея.

При евентуално затваряне на Група "H" с "мореплавателите" на върха, на 1/8 финалите Кристиано Роналдо и компания ще премерят сили с втория от Група "G", който към момента е Швейцария.

Южна Корея пък ще атакува второто място, където за да се установи, ще трябва да се разправи с Португалия и да се надява Гана да не успее да победи "небесносините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички