Англия разкъса Уелс и си уреди удобен съперник на 1/8-финалите на Мондиал 2022! (ГАЛЕРИЯ)


Англия разкъса Уелс и си уреди удобен съперник на 1/8-финалите на Мондиал 2022! (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

8888 0

Националният отбор на Англия победи Уелс с класическото 0:3 в последен трети мач от група В на Световното първенство по футбол 2022 в Катар и се класира за 1/8-финалите в турнира. "Трите лъва" завършиха на първо място в групата си и си уредиха двубой срещу втория от група А Сенегал, докато "драконите" останаха последни в групата и се сбогуваха с Катар.

Англия тотално надигра тима на Уелс, който завърши срещата със само един точен удар за целия мач. За безсилието на "драконите" бе красноречив фактът, че на почивката бе извадена голямата звезда Гарет Бейл, който бе тотално незабележим през първото полувреме. През първите 45 минути обаче голове липсваха, но натискът на англичаните даде резултат през втората част.

В самото начало на второто полувреме Маркъс Рашфорд успя да вкара фантастичен гол от пряк свободен удар, а две минути по-късно отново той успя да отнеме топката, за да може Хари Кейн да асистира за гол на Фил Фодън. В средата на втората част Рашфорд добави още един гол, с който оформи крайното 0:3. Това бе и трети гол за Рашфорд на турнира, с който се изравни с лидерите при голмайсторите на турнира.

С победата Англия завърши на първо място в групата със седем точки - с две пред втория САЩ, който успя да победи Иран в директния спор за второто място. Иран завършва на трета позиция с три пункта, а Уелс финишира последен със само една точка. На 1/8-финалите Англия ще се изправи срещу Сенегал, САЩ среща Нидерландия.

Сблъсъкът Уелс - Англия в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Англия започна да доминира от първата минута и се настани трайно в половината на Уелс. "Драконите" трудно успяваха да задържат топката и почти не успяваха да погледнат към противниковата врата, тъй като бяха под обсада пред собствената си врата. Първата по-чиста ситуация за гол в мача се откри в 10-ата минута, когато Маркъс Рашфорд излезе очи в очи с Дани Уорд, но стражът на символичните домакини успя да го спре.

В 36-ата минута Уелс трябваше да извърши принудителна смяна, тъй като Неко Уилямс не можеше да продължи игра, като на негово място се появи Конър Робъртс. В 38-ата минута Англия организира много красива атака през десния фланг с няколко бързи комбинации с едно докосване, а накрая Фил Фодън завърши акцията с изстрел към вратата, който обаче премина над вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с много любопитна смяна - голямата звезда на Уелс Гарет Бейл бе изваден от игра, а на негово място се появи Бренън Джонсън. Четири минути след подновяването на играта Англия успя да излезе напред в резултата. Маркъс Рашфорд изпълни пряк свободен удар, като насочи топката към ъгъла на вратаря, успявайки да отбележи 14-ия си гол с националната фланелка и втори на Мондиал 2022 - 0:1!

Само две минути по-късно Англия стигна и до второ попадение. Маркъс Рашфорд упражни агресивна преса и предизвика грешка в отбраната на Уелс при изнасянето на топката. Кълбото се озова в краката на Хари Кейн на десния фланг, откъдето нападателят центрира ниско по тревата и успоредно на голлинията. Перфектното му подаване намери Фил Фодън, за който остана само да вкара на празна врата - 0:2!

В средата на второто полувреме Англия стигна и до трето попадение, а реализаторът бе познат - Маркъс Рашфорд. Нападателят на Манчестър Юнайтед проби в наказателното поле, финтира противников футболист и нанесе мощен удар по тревата, който мина между краката на Дани Уорд, за да се озове в мрежата му. Това бе трети гол за Рашфорд на Мондиала, изравнявайки се с лидерите при голмайсторите Енер Валенсия, Килиан Мбапе и Коди Гакпо - 0:3!

Стартови състави:

Уелс (3-4-3): Дани Уорд - Крис Мефъм, Джо Родън, Бен Дейвис - Итън Ампаду, Аарън Рамзи, Джо Алън, Неко Уилямс - Даниел Джеймс, Кийфър Мур, Гарет Бейл

Англия (4-2-3-1): Джордан Пикфорд - Кайл Уокър, Джон Стоунс, Хари Магуайър, Люк Шоу - Джордан Хендерсън, Деклан Райс - Фил Фодън, Джуд Белингам, Маркъс Рашфорд - Хари Кейн

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА УЕЛС - АНГЛИЯ 

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Англия ще бъде символичен гост на Уелс в третия кръг на груповата фаза на Световното първенство 2022, като двубоят ще се изиграе едновременно с другия от група "В" - Иран - САЩ. Тези последни срещи ще определят продължаващите напред тимове, тъй като към момента няма нищо сигурно.

"Трите лъва" ще влязат в срещата с познатия съперник от върха с победа и равенство - 4 точки, докато Гарет Бейл са на дъното с 1 точка от ремито със САЩ в първия кръг. Именно пък селекцията отвъд Океана затрудни максимално селекцията на Гарет Саутгейт, но пък Иран, който не успя да се опълчи на Англия - победи Уелс с късни попадения във втория кръг.

Днешните съперници се срещнаха за последно в официален двубой по време на Евро 2016, когато англичаните спечелиха с 2:1, а днес те отново биват определяни за големите фаворити. Те биха могли да продължат с победа или равенство, освен ако Иран не победи САЩ.

Всичко за сблъсъка Уелс - Англия четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички