Португалия разби Швейцария за мач с Мароко на Мондиал 2022, а младок избухна с хеттрик (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)


Португалия разби Швейцария за мач с Мароко на Мондиал 2022, а младок избухна с хеттрик (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9770 0

Португалия отнесе Швейцария в последния осминафинал на Световното първенство по футбол в Катар, след като се наложи с 6:1 над съперника си. В големия герой на мача се превърна младият Гонсало Рамош, който се отчете с хеттрик и асистенция. Той имаше нелеката задача да замени в титулярния състав легендата Кристиано Роналдо, но го направи по страхотен начин.

Така “мореплавателите“ ще се изправят срещу Мароко на четвъртфиналите и двата тима ще спорят за място на полуфиналите, където победителя ще срещне спечелилият европейския дуел между Франция и Англия.

Португалия заслужено разби съперника си, тъй като бе по-добрия отбор на терена през цялото време. Така след 17 минути Рамош вкара първия си гол в мача, а до полувремето ветеранът Пепе удвои аванса на победителите.

Втората част предложи още голове, но не и особено зрелище, тъй като голове на Рамош и Герейро оформиха 4:0 до 55-тата минута, а 120 минути по-късно Аканджи вкара почетно попадение.

До края на срещата Рамош оформи своя хеттрик, а Леао също се отчете с гол в добавеното време на двубоя.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Португалия - Швейцария!

ПЪРВО ПОЛУМРЕМЕ

Двубоят започна равностойно и първият четвърт час премина без опасности в посока на двете врати. 

ГОЛ! "Мореплавателите" успяха да накажат съперника си след 17 мунути игра, въпреки че сериозните положения липсваха и пред двете врати. След тъч обаче топката попадна в младия Гонсало Рамош, който нахлу в наказателното поле и с мощен удар в близкия ъгъл направи Зомер безпомощен! 1:0! 

След тридесет минути "мореплавателите" контролираха кълбото в 52% от времето, докато головите положения също бяха в тяхна полза - 3 срещу 1.

Гол! Три минути по-късно ветеранът в Португалия - опитният Пепе, удвои до 2:0, след като с глава порази Зомер. Той се възползва от центриране на Бруно Фернандеш от корнер и с глава матира "кръстоносците"! 2:0!

Вижте до какво постижение доведе голът на Пепе!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Пет минути след първия съдийски сигнал отново Гонсало Гомеш попадна под "светлината на прожекторите", след като оформи класическа разлика на "Лусаил"! Младокът се възползва от рейд на Далот по десния фланг, който залъга съперник и прати ниско центриране към наказателното поле.

Там на правилното място се озова Гомеш и ударът му отново прати топката в мрежата на Швейцария! 3:0!

ГОЛ! В 55-тата минута сред голмайсторите попадна и Рафаел Герейро! Натрупалият опит футболист завърши добра контраатака по диагонал! 4:0!

Гол! Само 120 секунди бяха нужни на "кръстоносците" да отговорят на "мореплавателите" чрез Аканджи, който се възползва от отбита топка и преодоля Коста за почетно попадение - 4:1!

ГОЛ! Вездесъщият юноша тази вечер - Гонсало Рамош, оформи своя хеттрик в 67-мата минута, след като бе намерен по диагонал от Феликс и без да се бави преодоля за трети път в двубоя опитния Ян Зомер - 5:1!

В 83-тата минута появилият се от резервната скамейка - Кристиано Роналдо, също се разписа, но веднага бе отсъдена засада!

Гол! и Рафаел Леао намери място сред голмайсторите в първата от общо четирите минути добавено време. Той стреля неспасяемо в горния десен ъгъл след асистенция на Герейро!

СЪСТАВИ

Португалия: Коста, Дало, Пепе, Диаш, Герейро, Карвальо, Рамос, Отавио, Фернандеш, Силва, Феликс

Швейцария: Зомер, Аканджи, Родригес, Соу, Фернандес, Джака, Фройлер, Шар, Шакири, Емболо, Варгас

Португалия - Швейцария по ТВ: Къде да гледаме мача от Световното първенство?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това е трети сблъсък между тези два тима през календарната 2022 година. В първия такъв "мореплавателите" надделяха с разгромното 4:0, а Кристиано Роналдо се разписа на два пъти. Във втория случай "кръстоносците" грабнаха успеха с минималното 1:0.

Нуно Мендеш и Данило Перейра пропускат срещата за своята страна със сигурност, докато Отавио за Португалия и Ян Зомер за Швейцария ще бъдат под въпрос до последно преди мача.

Кристиано Роналдо търси първи гол в елиминационната фаза на световни първенства, докато Джердан Шакири може да се превърне в швейцареца с най-много голове на най-големия футболен форум, ако се разпише на два пъти. Към момента той има пет попадения, а лидер по този показател е Йозеф Хюги.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички