Красота с марка Бразилия! "Кариоките" разказаха играта на Южна Корея и продължават в Световното първенство


Красота с марка Бразилия! "Кариоките" разказаха играта на Южна Корея и продължават в Световното първенство
Снимка: GettyImages

9153 0

Бразилия тотално разби Южна Корея с 4:1 и напълно заслужено намери място на 1/4 финалите на Световното първенство в Катар. "Селесао" реши до голяма степен всичко в мача, вкарвайки 4 попадения още до 36-ата минута на двубоя.

Така "азиатските тигри" си тръгват от Мондиала, а "кариоките" ще срещнат Хърватия в следващия кръг от надпреварата за големия трофей.

Имената си сред голмайсторите в срещата записаха Винисиус (7'), Неймар от дузпа в 13-ата минута, Ричарлисон след страхотна комбинация в 29-ата минута. 4:0 направи Лукаш Пакета в 36-ата минута, а крайното 4:1 оформи Сюнг-Хо Паик.

НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ КАДРИ ОТ ШОУТО НА БРАЗИЛИЯ СРЕЩУ ЮЖНА КОРЕЯ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Още в 7-ата минута Винисиус откри резултата в полза на "селесао". Рафиня проби отдясно, прати прострелен пас в наказателното поле, който стигна до забравения на втора позиция играч на Реал Мадрид, за когото остана по-лесната част да реализира на опразнената врата.

ГОООЛ! Завърналият се Неймар получи шанс да изпълни дузпа минути, след като резултатът бе открит, поради нарушение срещу Ричарлисон. Суперзвездата на световния футбол не сгреши и удвои преднината на своя отбор. (13')

ГОООЛ! Без особени затруднения и пропуснати положения за една от двете страни, "кариоките" направиха резултата класически. Страхотна триходова комбинация в близост до наказателното поле на "азиатските тигри" остави Ричарлисон очи в очи с Ким Сун-Кю и бразилецът не сгреши, реализирайки третия си гол на Мондиала. (29')

ГОООЛ! Попадения, попадения и пак попадения! Бразилия се забавлява за сметка на Южна Корея, която беше съкрушена в рамките на малко повече от половин час. Лукас Пакета нахлу в пеналтерията, за да засече "балонната топка" от Винисиус отляво и да направи резултата 4:0. (36')

"Селесао" до голяма степен решиха двубоя в първото полувреме и то в рамките на малко повече от половин час. Така те се оттеглиха на почивката без особено опасни ситуации пред своята врата, с 4 гола актив и готови да се забавляват през втората част.

ВИЖТЕ: Неймар финтира няколко южнокорейци и съдията наведнъж (ВИДЕО)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Южна Корея стартира втората част с опит да върне поне едно от попаденията. Хюн мин Сон беше изключително близко да стори това, но беше неутрализиран от Алисон, който спаси с рамо.

Бразилия от своя страна продължи с набезите си към противниковата врата, но значително намали темпото, вероятно за да запази сили за следващия си двубой в турнира.

ГОООЛ! Южна Корея все пак съумя да отбележи почетно попадение в срещата. То беше дело на Сюнг-Хо Паик, който хвана отбита топка и по страхотен начин я изстреля от над 25 метра разстояние, правейки я неуловима за Алисон. (76')

ВИЖТЕ: Видео от страхотния гол на Паик срещу "селесао"

Ето защо Алисон беше сменен след попадението

Бразилия значително понижи темповете, за да се съхрани за предстоящата битка на 1/4 финалите срещу Хърватия. Южна Корея пък се примири с отпадането си и двата отбора не създадоха особени положения до края на срещата.

НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ КАДРИ ОТ ШОУТО НА БРАЗИЛИЯ СРЕЩУ ЮЖНА КОРЕЯ (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Бразилия: Алисон, Данило, Тиаго Силва, Милитао, Каземиро, Лукас Пакета, Маркиньос, Рафиня, Неймар, Винисуис Жуниор, Ричарлисон

Южна Корея: Ким Сун-Кю, Жин-Су Ким, Йон-Гуон Ким, Мин-Дже Ким, Мун-Хуан Ким, Джа-Сун Лий, Ин-Бом Хуанг, У-Йон Чун, Хюн-Мин Сон, Хи-Чан Хуан, Гуе-Сун Чо

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Бразилия стори това, което се изискваше от нея, завършвайки първа в своята Група "G" след победи над Сърбия с 2:0 и над Швейцария с 1:0. Все пак известна горчилка от този етап от турнира за възпитаниците на Тите остана, след като загуби сензационно от Камерун в заключителните секунди на последния кръг.

Това обаче едва ли ще повляе на "кариоките", които са окрилени от мечтата за завоюване на шестия трофей от най-големия футболен форум. Друг повод за позитивизъм е завръщането на суперзвездата на отбора Неймар, който получи травма още в първия мач срещу Сърбия. За щастие обаче опасенията, че той може да напусне преждевременно първенството, не се оправдаха и "селесао" са готови за битка.

Южна Корея от своя страна е безкрайно мотивирана да се докаже за пореден път пред света, след като го направи по безапелационен начин. "Азиатските тигри" бяха считани за абсолютен аутсайдер в Група "H", но безупречно наказаха всеки, който ги подцени. Хюн-мин Сон и компания шашнаха света, след като победиха класния тим на Португалия и грабнаха последния влак за 1/8 финалите на Мондиала.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички