След Испания и Португалия - и Бразилия "подари" победа на Мондиала (ГАЛЕРИЯ)


След Испания и Португалия - и Бразилия "подари" победа на Мондиала (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

8775 0

 Бразилия шокиращо загуби от Камерун с 0:1 в последния си мач от група "G" на Световното първенство в Катар, но въпреки това запази първото си място в групата и ще играе срещу Южна Корея на 1/8-финалите. Единственото попадение в срещата отбеляза Венсан Абубакар в продължението на мача, но то не бе достатъчно на камерунците да се класират за елиминациите.

"Селесао" излязоха с куп резерви, включително и Дани Алвеш, който се превърна в най-възрастния бразилец, играл на световно първенство, а освен това носеше и капитанската лента. Първата част протече изцяло под контрола на символичните гости, но в края на полувремето дойде и първият точен удар към вратата на Бразилия на Мондиал 2022, който бе брилянтно спасен от Едерсон.

През втората част Бразилия видимо не търсеше победата на всяка цена, но продължи да контролира играта. "Селесао" пропиляха няколко положения пред противниковата врата, които бяха наказани в 92-ата минута. Тогава Венсан Абубакар успя да вкара с глава, а след попадението се съблече и получи втори жълт картон, оставяйки отбора си да доиграва в намален състав.

Останалите 10 играчи от Камерун все пак удържаха победата, която им стигна само за трето място в групата с четири точки - на две зад Бразилия и Швейцария, които се наредиха съответно първи и втори. На последната четвърта позиция остана тимът на Сърбия, който след пет гола и два обрата отново бе подчинен от Швейцария.

Загубата на Бразилия в последния кръг от груповата фаза може да се разглежда и като удар по феърплея в играта, тъй като тимът знаеше, че се е класирал, а и почти нямаше шанс да бъде изместен от първото място. Това му позволи да излезе с резерви и да не търси победата на всяка цена, както го направи в първите си два мача. По сходен начин се развиха и последните мачове на Испания и Португалия, които също допуснаха загуби, но се класираха.

Битката Камерун - Бразилия в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите минути Бразилия показа, че въобще не смята да прави "подаръци" на Камерун. "Селесао" атакуваше активно и още в 14-ата минута можеше да стигне до гол. Центриране в наказателното поле достигна до Габриел Мартинели, който се оказа сам и нанесе удар с глава, но Еспаси изби в корнер.

В следващите минути Бразилия продължи да доминира на терена, а Камерун едва-едва спираше "селесао" - понякога с цената и на нарушения, които им донесоха и няколко картона. Толо, Кунде и Фаи видяха жълтия цвят на картона на главния съдия, а бе изминал едва половин час игра.

В продължението на първата част Мартинели отново стреля опасно, а Епаси спаси, макар и крайно неубедително. Малко след това Камерун стигна и до първия точен удар въобще към вратата на Бразилия на това Световно първенство. След центриране от левия фланг Брайън Мбемо успя да се извиси във въздуха и да засече с глава, но Едерсон съумя да спаси удара (ВИДЕО)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част продължи по начина, по който протичаше и първото полувреме - с натиск на Бразилия и опити на Камерун да излезе от собствената си половина. В 51-ата минута Венсан Абубакар стигна до възможност за удар от изгодна позиция, но изстрелът му премина встрани от вратата на Едерсон.

В 56-ата минута отново Габриел Мартинели бе близо до гол за Бразилия, но стражът на Камерун успя да се справи. Малко по-късно и резервата ЕВертон Рибейро бе близо до гол, но последва ново спасяване на стража Епаси. 

В продължението на мача Камерун шокира Бразилия и стигна до попадение. С третия си точен удар в мача камерунците вкараха, а голът дойде след центриране към Венсан Абубакар, който направи перфектния завършек с глава. След гола Абубакар си свали фланелката и му бе показан втори жълт картон - 0:1 и червен картон!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Камерун: Епаси, Фаи, Уу, Муми Нгамалеу, Толо, Кунде, Мбемо, Ебосе, Ангиса, Абубакар, Чупо-Мотинг

Бразилия: Едерсон, Телеш, Бремер, Милитао, Алвеш, Фабиньо, Фред, Мартинели, Антони, Родриго, Жезуш

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Бразилия свърши работата си в първите си 2 мача на Световното първенство и се класира напълно заслужено на 1/8 финалите. "Кариоките" победиха Сърбия с 2:0 и Швейцария с 1:0, което им донесе първото място. 

Успехите от Мондиала до момента обаче взеха свидни жертви за "селесао". Суперзвездата на отбора Неймар, както и двамата защитници Алекс Сандро и Данило получиха контузии и все още не е ясно до кога ще отсъстват и дали ще се завърнат в игра до края на турнира.

За да бъдат изхвърлени от него възпитаниците на Тите трябва да загубят последния си двубой, а Швейцария да победи с повече от 3 гола Сърбия. Предвид показаното от четирите представители на групата до момента, подобен сценарий е много малко вероятен.

В Камерун таят надежди да изместят "кръстоносците" от втората позиция в таблицата. За тяхно съжаление обаче, не всичко е в техните ръце. Дори тимът, предвождан от Ригоберт Сонг да направи подвиг с победа над южноамериканците, той ще трябва да се надява Швейцария да не победи "белите орли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички