Австралия показа, че не трябва да бъде подценяван и елиминира Дания от Световното в Катар (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Австралия показа, че не трябва да бъде подценяван и елиминира Дания от Световното в Катар (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

5171 0

Австралия успя да победи Дания с минималното 1:0 и ще играе осминафинал на Световното първенство по футбол в Катар. Единственото попадение бе дело на Матю Леки, който успя да го реализира в 60-ата минута.

Първото полувреме премина под егидата на Дания. "Червения динамит" използваше умело фланговите си футболисти и създаваше положение след положение, но така и не стигна до гол.

Втората част започна двуостро, а единственото попадение падна в 60-ата минута и бе дело на Матю Леки. Дания хвърли всичко в предни позиции, но не успя да пробие добре стоящата защита на "кенгурата".

Напред към осминафиналите от група "D" продължават селекциите на Франция и Австралия, а Дания и Тунис отпадат от Световното по футбол.

СРЕЩАТА АВСТРАЛИЯ - ДАНИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна чудесно за Австралия. Райли Макгрий получи чудесна топка в наказателното поле, но ударът му бе предотвратен от противников защитник и не се стигна до нищо опасно. Дания отговори с няколко атаки по фланга, но и те бяха неуспешни. В 12-ата минута се стигна до първата чиста възможност. Матиас Йенсен получи хубав пас и от малък ъгъл се опита да преодолее Райън, но вратарят на "кенгурата" спаси. 2 минути по-късно Андреас Сков Олсен също можеше да отбележи, но шутът му мина над напречната греда.

Атаките на Дания по фланговете зачестиха. Йоаким Мейле бе много активен отляво и създаде положение в 19-ата минута, пускайки остър пас в наказателното поле, но той бе разнищен от Матю Райън. След 20-ата минута обаче се видя живец в играта на "кенгурата". Райли Макгий успя да спечели първата топка пред наказателното поле на Дания и нанесе първия точен удар за своя тим.

До края на първата част двата тима продължиха борбата на терена. Дания натискаше, но и така не успяваше да пробие добре подредената защита на Австралия. "Кенгурата" пък като че ли чакаха своя момент на контраатака, но той така и не идваше.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна двуостро. Австралия взе инициативата в първите минути, но впоследствие предаде щафетата на своя опонент. В крайна сметка след час игра "кенгурата" успяха да поведат. Матю Леки бе изведен в половината на Дания, там той финтира чудесно Йоаким Меле и с прецизен удар даде преднина на своите - 1:0.

Video edited on Kapwing

От лагера на Дания реагираха веднага и бяха вкарани офанзивните футболисти Роберт Сков и Андреас Корнелиус. "Динамита" се втурна в предни позиции, но успя да запише само няколко неточни удара, които по никакъв начин не помогнаха на тима.

До края на срещата Дания продължи с опитите за гол, но австралийската защита успя да издържи на офанзивните действия на "червения динамит".

СРЕЩАТА АВСТРАЛИЯ - ДАНИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

СЪСТАВИ

Австралия: 1. Матю Райън, 2. Милош Дегенек, 19. Хари Сутар, 4. Кай Роус, 16. Азиз Бехич, 7. Матю Леки, 22. Джаксън Ървайн, 13. Аарън Мой, 14. Райли Макгрий, 23. Крейг Гудуин, 15. Мичъл Дюк

Дания: 1. Каспер Шмайхел, 2. Йоаким Андерсен, 6. Андреас Кристенсен, 5. Йоаким Меле, 13. Расмус Кристенсен, 23. Пиер-Емил Хойберг, 10. Кристиан Ериксен (К), 7. Матиас Йенсен, 11. Андреас Сков Олсен, 9. Мартин Брайтуайт, 25. Йеспер Линдстрьом

ПРЕДИ МАЧА

"Червения динамит" се нуждае от задължителна победа, ако иска да "помирише" осминафинали, тъй като изостава с две точки от "кенгуратата", които са втори с 3 пункта. Лидер е Франция с 6, а последен е Тунис - също с 1 точка, но и с предстоящ сблъсък с настоящия световен шампион.

Двата тима се срещнаха за последно преди 4 години, когато отново бяха в една група на Мондиала в Русия. Тогава срещата завърши при резултат 1:1, а в крайна сметка Дания продължи напред. Австралия определено ще търси мъст за провала и ще даде всичко от себе си.

Австралия няма да може да разчита на Натаниъл Аткинсън поради контузия. Пред Каспер Юлман също има въпросителни - Симон Кяер продължава да е контузен, а Томас Делейни се очаква да пропусне поради травма в коляното.

Главен арбитър на двубоя ще бъде Мустафа Горбал от Алжир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички