Лионел Меси "изми" срама на Аржентина, отново се разправи с Мексико и продължава да мечтае на Световното по футбол (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Лионел Меси "изми" срама на Аржентина, отново се разправи с Мексико и продължава да мечтае на Световното по футбол (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

18338 0

Аржентина успя да победи Мексико с 2:0 мач от група "C" на Световното първенство по футбол в Катар. Лионел Меси отново се превърна в герой за "гаучосите", отбелязвайки първия гол, а след това асистирайки за втория.

Първото полувреме бе доста скучно. Основно можеше да се види сериозна борба за центъра на терена, без да има много положения пред двете врати.

През втората част обаче "гаучосите" избухнаха. Момчетата на Скалони излязоха преобразени и нанесоха своя удар. Първо Меси разпечата Очоа в 65-ата минута от 20 метра, а след това асистира на Енцо Фернандес за финалното попадение в 87', което сложи точка на спора.

Нещата в група "C" обаче стават доста интересни. Аржентина заема втората позиция с три пункта - с един по-малко от лидера Полша, а Мексико е последен само с 1 точка.

Следващата среща на "гаучосите" е именно с Полша на 30 ноември. Мексико пък излиза срещу Саудитска Арабия на същата дата.

СРЕЩАТА АРЖЕНТИНА - МЕКСИКО В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по очаквания начин - с много борба в центъра на терена. Двата тима дори съумяха да създадат по няколко положения, но така и не се стигна до нещо по-опасно пред двете врати. В 10-ата минута Сезар Монтес опита технично изпълнение от фал, но топката мина встрани от вратата на Емилиано Мартинес. След изпълнението на Монтес Мексико се настани трайно в половината на "гаучосите" и владееше повече топката.

В следващите няколко минути аржентинците се посъбудиха и започнаха с настъпленията си напред. Атаките бяха основно по фланговете, но продължаваха да липсват чистите голови положения.

В 40-ата минута се стигна до първия сериозен шанс пред една от двете врати. Аржентина изпълни корнер късо, а топката се озова в Лионел Меси, той я сложи на главата на Лаутаро Мартинес, но футболистът на Интер не успя да намери очертанията на вратата. Минутка по-късно Херардо Мартино извърши първата си смяна - ветеранът Андрес Гуардадо бе заменен от Ерик Гутиерес. В самия край на редовното време на първата част Алексис Вега за малко да шокира аржентинския лагер с гол от пряк свободен удар, но Емилиано Мартинес се намеси подобаващо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна доста борбено. В 50-ата минута Лионел Меси тръгна да пробива, но бе фаулиран от Ерик Гутиерес пред дъгата на наказателното поле на Очоа. Бълхата застана зад топката и стреля, но ударът му мина над вратата. След това положение като че ли "Ла Албиселесте" взе превес. "Гаучосите" започнаха да разиграват със спокойствие, като всяка една офанзива минаваше непременно през Анхел Ди Мария.

Резултатът бе открит в 65-ата минута. Лионел Меси получи топка от фланга около дъгата на наказателното поле и стреля, без да се поколебае и за секунда, матирайки Гилермо Очоа за 1:0.

Video edited on Kapwing

Веднага след гола на Меси последваха силни минути за "ацтеките". Момчетата на Херардо Мартино се втурнаха да търсят изравнително попадение, но "гаучосите" се бяха подредили добре в защита и не оставиха шансове на опонентите си. В 87-ата минута до голяма степен бе сложен край на спора. Енцо Фернандес проби след късо изпълнен корнер и с много техничен удар покачи до 2:0 за Аржентина.

Video edited on Kapwing

СРЕЩАТА АРЖЕНТИНА - МЕКСИКО В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Аржентина: 23. Емилиано Мартинес, 8. Маркус Акуня, 25. Лисандро Мартинес, 19. Николас Отаменди, 4. Гонсало Монтиел, 7. Родриго де Пол, 18. Гуидо Родригес, 20. Алексис МакАлистър, 11. Анхел Ди Мария, 22. Лаутаро Мартинес, 10. Лионел Меси

Мексико: 13. Гилермо Очоа, 3. Сезар Монтес, 2. Нестор Араухо, 15. Ектор Морено, 23. Хесус Гаярдо, 24. Луис Чавес, 18. Андрес Гуардадо, 16. Ектор Ерера, 26. Кевин Алварес, 10. Алексис Вега, 22. Ървинг Лосано

ПРЕДИ МАЧА

Двата отбора се изправят един срещу друг за пръв път по време на първото Световно първенство през 1930 в Уругвай. Тогава в груповата фаза Аржентина надделява в зрелище с краен резултат 6:3. А тогава големият Гилермо Стабиле от "гаучосите" нанизва втория хеттрик на световни финали.

През 2006 - на Мондиала в Германия, Аржентина отстранява мексиканците в осминафиналната фаза. Рафа Маркес открива резултата рано-рано в срещата, но попадения на Ернан Креспо и след това на Макси Родригес в добавеното време слагат край на надеждите на Мексико.

Двата тима се срещнаха и в Южна Африка през 2010 година. Пред 84 хиляди души "гаучосите" надвиват "ацтеките" с 3:1 и си осигуряват място на четвъртфиналите. Тогава Карлос Тевес отбелязва две попадения, Гонсало Игуаин добавя едно, а за Мексико е точен Хавиер Ернандес.

Главен арбитър на срещата ще е италианецът Даниеле Орсато.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички