САЩ разказа играта на Англия, но стигна само до нулево реми на "Ал-Бейт" (ГАЛЕРИЯ)


САЩ разказа играта на Англия, но стигна само до нулево реми на "Ал-Бейт" (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

11514 0

Отборите на Англия и САЩ не успяха да се победят, завършвайки наравно 0:0 в мач група "B" на Световното първенство по футбол в Катар

САЩ показа наистина добра игра. През първата част момчетата на Грег Берхалтер доминираха "трите лъва", а добри възможности бяха изпуснати от Уестън Маккени, Тимъти Уеа и Райт. Кристиан Пулишич пък разтресе напречната греда със силен удар. За Англия пък най-близо до гола бе Хари Кейн, но негов удар от наказателното поле бе блокиран.

Втората част Англия продължи да изглежда безнадеждна. САЩ доминираше през по-голямата част, но така и не успя да стигне до гол. След 60-ата минута нещата на терена се поуспокоиха, а в добавеното време Хари Кейн можеше да изненада всички с късен гол с глава, но ударът му не намери целта.

По този начин Англия продължава да е лидер в група "B" с четири пункта, а САЩ е трети с 2 точки. В следващия кръг от груповата фаза Англия излиза срещу Уелс, а САЩ ще мери сили с Иран.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ АНГЛИЯ - САЩ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След като сблъсъка започна спокойно, в осмата минута се откри отлична възможност за Хари Кейн. "Трите лъва" организираха брилянтна атака, която мина през Джуд Белингам и Букайо Сака, но завърши с блокиран удар, отправен от деветката на "островитяните", на защитника Зимърман, който опази вратата на Щатите суха с намесата си.

САЩ отвърна на удара с положение в 17-ата минута. Уестън МакКени намери с подаване Хаджи Райт, но вторият не успя да уцели вратата на Пикфорд след удар с глава. Последваха много силни минути за "янките". В 26' се стигна до най-чистата ситуация за американците. Уестън МакКени бе оставен непокрит пред малкото наказателното поле, но последвалият му удар мина над напречната греда на Пикфорд.

Доминацията на американците продължи. В 33-ата минута "янките" организираха поредната си добра атака, която завърши с истинско "торпедо" отправено от Кристиан Пулишич, който разтресе напречната греда на Джордан Пикфорд от близо 20 метра. Англия продължаваше да не може да спре атаките на САЩ. В 41-ата минута Дест нанесе хубав удар, който обаче бе блокиран. Секунди по-късно пък се откри възможност пред Пулишич, но отиграването му с глава мина встрани на вратата.

В 45' "трите лъва" организираха хубава атака - Люк Шоу проби отляво и намери Букайо Сака в наказателното поле, но той прати топката в небесата. В добавеното време Мейсън Маунт отправи хубав удар от дистанция, но той бе спасен от Мат Търнър.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на "Ал-Бейт" започна по-добре за американците. В началните ѝ минути пред САЩ се откриха няколко възможности - Хаджи Райт и Уестън Маккени си пробваха късмета от дистанция, но без успех. Началото на второто полувреме бе гарнирано и със сериозна битка в центъра на терена, която обаче бе спечелена от "янките".

След 60-ата минута играта на "Ал-Бейт" се поуспокои. Двата тима бяха внимателни в действията си и като че ли се дебнеха кой ще сгреши пръв. Имаше минути, в които САЩ се настани в половината на "трите лъва", но не създаде нищо интересно, а след това последваха и безинтересни действия в половината на "янките".

До края на срещата зрителите на мача станаха свидетели на пестелива игра от двата тима с много малко положения. Най-чистото, от които се откри пред резервата Маркъс Рашфорд, който се опита да изненада Мат Търнър от границата на наказателното поле, но "трите лъва" трябваше да се задоволят само с точен удар. В добавеното време на мача Хари Кейн нанесе страховит удар с глава, след като бе намерен от центиране от свободен удар, но завършека бе неточен.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ АНГЛИЯ - САЩ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

Стартови състави:

Англия: Пикфорд, Шоу, Магуайър, Стоунс, Трипиър, Райс, Белингам, Маунт, Стърлинг, Сака, Кейн

САЩ: Търнър, Дест, Зимърман, Адамс, Робинсън, Муса, МакКени, Пулишич, Рийм, Райт, Уеа

ПРЕДИ МАЧА

Един от основните фаворити за спечелването на Мондиала - Англия, се намира на гребена на вълната. Момчетата на Гарет Саутгейт започнаха турнира с безапелационна победа с 6:2 над Иран и сега ще имат за цел да попарят и мечтите на САЩ.

САЩ, от своя страна, започна страхотно срещу Уелс, но през втората част се срина и допусна да бъде изравнен в самия край. По този начин момчетата на Грег Берхалтер регистрираха единствената си точка в група "B" на надпреварата.

Англия и САЩ са се срещали два пъти на световни финали до момента. През 1950 "янките" надвиват "трите лъва" с 1:0 в Бразилия. 60-години по-късно, отново в груповата фаза, срещата между двете нации в Южна Африка завършва при резултат 1:1. Предстои да разберем дали сега в Катар Англия най-накрая ще победи съперника си отвъд Океана или отново САЩ ще измъкне точките от островната страна. 

Главен арбитър ще бъде венецуелецът - Хесус Валенсуела.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички