Резилът е факт! Германия за втори път си отива вкъщи още в групите на световното първенство


Резилът е факт! Германия за втори път си отива вкъщи още в групите на световното първенство
Снимка: GettyImages

9724 0

Срамът остана за Германия в последния кръг от групите на Световното първенство в Катар. Бундестима едва не допусна страхотен резил, губейки от Коста Рика до 73-ата минута.

Маншафта все пак обърна резултата в своя полза за 4:2, но въпреки това отпадна от Мондиала, след като Япония стори немислимото, осъществявайки пълен обрат за 2:1 над Испания и класирайки се на 1/8 финалите.

Голмайстор за кратко продължилия обрат на Коста Рика беше Елцин Техеда (58'), както и автогол на Мануел Нойер (70'). За Маншафта попадения реализираха Серж Гнабри (10'), Кай Хаверц (79', 85') и Никлас Фюлкруг (89')

ВИЖТЕ НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ КАДРИ ОТ ДВУБОЯ МЕЖДУ КОСТА РИКА И ГЕРМАНИЯ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Германия започна ударно мача с гол на Серж Гнабри, който реализира с глава. Попадението дойде след центриране отляво на Давид Раум. (10')

Германците продължиха огромния си натиск над съперника. В 14-ата минута отново Серж Гнабри бе изключително близо да отбележи второто си попадение, но не съумя да нацели вратата от непосредствена близост.

Опитите на Маншафта да привземат за втори път вратата на опонента не спряха. Половин час след последния съдийски сигнал двубоят се игра на една врата - 70 на 30% притежание на топката.

В 39-ата минута Лерой Сане проби и стреля силно с фалцов удар посока дясната страна на вратата. Топката обаче профуча покрай страничния стълб.

Невероятен пропуск на Кейшер Фулър можеше да възстанови паритета в 43-ата минута. Костариканският играч съумя да пробие през защитата на Бундестима, излизайки очи в очи с Мануел Нойер, който обаче припомни величието си и спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Коста Рика удари сериозно по амбициите на Германия секунди, след като Япония осъществи пълен обрат срещу Испания.  Кейшер Фулер размени пасове с Джоел Кемпбъл, центрира към Джохан Венегас, който стреля с глава, но изстрелът му бе отразен от Нойер. Последва добавка от Йелцин Техеда, който изравни. (58')

ГОООЛ! Нова огромна грешка в отбраната на Германия бе наказана безмилостно от костариканците. Хуан Пабло Варгас се възползва от ужасно разбъркване в противниковата пеналтерия, наказвайки за втори път Нойер.

ГООООЛ! Попаденията в мача не спряха да "валят". Радостта на Коста Рика не продължи дълго. Влезлият като резерва Кай Хаверц се измъкна с топка в крака зад отбраната и изравни резултата в 72-ата минута.

ГОООЛ! Нов обрат в мача, но този път в полза на Маншафта, който поведе с 3:2 в 85-ата минута. Отново Кай Хаверц "блесна", след като защитниците на Коста Рика оставиха изпратена отдясно топка по цялата широчина на терена пред вратата, което направи задачата на германския състезател още по-лесна.

ГОООЛ! В 89-ата минута и Филкруг записа името си сред голмайсторите. Попадението му обаче с нищо не помогна на страната, поради продължаващия негативен резултат за Испания срещу Япония.

Така Германия повтори резила от 2018 г. и за втори пореден мондиал си тръгва от надпреварата още след групите. Коста Рика също си тръгна от Мондиала с актив от 3 точки, но с високо вдигната глава.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Коста Рика: Кейлор Навас (к), Кендал Уостън, Оскар Дуарте, Хуан Пабло Варгас, Браян Овиедо, Кейшер Фулър Спенс, Елцин Тахеда, Селсо Борджес, Брандън Агилера, Джоел Кембъл, Йохан Венегас

Германия: Мануел Нойер (к), Давид Раум, Антонио Рюдигер, Никлас Зюле, Йошуа Кимих, Леон Горецка, Илкай Гюндоган, Лерой Сане, Жамал Мусиала, Серж Гнабри, Томас Мюлер

ПРЕДИ МАЧА

Германия изпадна в тежката ситуация да е на прага на отпадане от турнира. Бундестимът се нуждае от задължителна победа, която може да осигури продължаване към 1/8-финалите.

Германия се намира на последното място в групата с актив от само 1 точка. Селекционерът Ханзи Флик няма сериозни кадрови проблеми около състава. Така той ще може да разчита на най-доброто, с което разполага.

Коста Рика е на третото място във временното класиране с 3 пункта. Така тимът от Централна Америка има шансове да хвърли сензацията и да продължи напред.

Германия и Коста Рика са се изправяли още веднъж един срещу друг на световни първенства. Това се случи на домакинския Мондиал през 2006 година, когато Бундестимът победи с 4:2 съперника си в груповата фаза.

По време на днешния двубой ще се стигне до истински прецедент. За първи път мач на световни финали ще бъде ръководен от дамска съдийска бригада. Главен рефер ще е французойката Стефани Фрапар. 

Повече за мача Коста Рика – Германия четете в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички