Испания не направи услуга на Германия, страхотна Япония продължава напред в Световното първенство


Испания не направи услуга на Германия, страхотна Япония продължава напред в Световното първенство
Снимка: GettyImages

7641 0

Япония стори немислимото, осъществявайки пълен обрат за 2:1 срещу Испания. "Самураите" "избухнаха" през второто полувреме в рамките на 3 минути и изместиха Германия от втората позиция, за да настанят там "червената фурия", а себе си да класират на 1/8 финалите на Световното първенство в Катар като лидер в Група "E".

В герои за Япония се превърнаха Рицу Доан, който реализира в 48-ата минута и Ао Така, който изведе страната си напред в резултата в 51-ата минута. "Почетното" попадение за "червената фурия" бе дело на Алваро Мората още в 11-ата минута.

ВИЖТЕ НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ КАДРИ ОТ ДВУБОЯ МЕЖДУ "САМУРАИТЕ" И "ЧЕРВЕНАТА ФУРИЯ" (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първият сериозен шанс в мача бе в полза на Япония. Джуня Ито стреля от сериозна близост до вратата на противника, но ударът му срещна мрежата от външната страна.

ГОООЛ! Испания отвърна на удара и поведе още в 11-ата минута. Алваро Мората бе тотално забравен в наказателното поле на съперника и получавайки страхотно центриране не сгреши, а откри резултата с глава.

Европейският тим продължи набезите си към противниковата врата, но с една идея по-ниско темпо. Азиатците от своя страна подобриха представянето си в защита и укротиха страстите.

"Самураите" постепенно излязоха от собствената си половина, поглеждайки смело към противниковата врата. Даичи Камада бе в основата на няколко атаки на своя тим, които обаче не застрашиха особено Испания.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Япония най-после изравни резултата. Дълбоката преса на азиатците даде своя така желан резултат. Рицу Доан отне собственоръчно топката, дриблира по границата на наказателното поле и от нея стреля в близкия ъгъл, оставяйки безпомощен Унай Симон в 48-ата минута.

ГОООЛ! Невероятен обрат на "самураите" само в рамките на 3 минути. Този път в герой се превърна Ао Танака, който засече изпратена от Доан топка на втора греда. Попадението бе отменено поради напускане на коженото кълбо на терена, но след обстойно преразглеждане резултатът остана 2:1.

Япония се отдръпна в опит да запази преднината си, осигуряваща така жадуваното класиране на 1/8 финалите. Това даде надежда на германските фенове, чиито поглед бе вперен в двубоя за мобилизация и гол на "червената фурия".

Такъв обаче не дойда. Испания натисна частично опонента, но не съумя да направи услуга на Бундестима и заслужено загуби срещата, но все пак продължи напред. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Япония: Шуичи Гонда, Ко Итакура, Джуня Ито, Шого Танигучи. Мая Йошида (к), Даичи Камада, Такефуса Кубо, Даизен Маеда, Хидемаса Морита, Юто Нагатомо, Ао Танака

Испания: Унай Симон, Сесар Аспиликуета, Родри, Пау Торес, Алехандро Балде, Серхио Бускетс (к), Гави, Педри, Нико Уилямс, Алваро Мората, Дани Олмо

ПРЕДИ МАЧА

Испания е на първото място преди последния решителен рунд от двубоите в групата. Иберийците са с 4 точки и дори равенството ще им гарантира продължаване към 1/8-финалите.

Япония заема втората позиция. „Самураите“ са с актив от 3 точки, след като шокираха германците, а след това паднаха от Коста Рика.

Двата тима имат един сблъсък помежду си. През 2001 година „Ла Фурия Роха“ побеждава Япония с 1:0 в приятелски мач.

Ситуацията е твърде заплетена, тъй като всеки един от четирите отбора има своите шансове да се класира за елиминациите. Предстои да видим кой ще ликува след днешните решителни сблъсъци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички