Нидерландия предложи "стрес тест" на Аржентина, но "гаучосите" не повториха съдбата на Бразилия (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Нидерландия предложи "стрес тест" на Аржентина, но "гаучосите" не повториха съдбата на Бразилия (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

16448 0

Аржентина достигна до ценен успех над Нидерландия с общ резултат от 6:5 след изпълнението на дузпи (2:2 в редовното време и продълженията) по време на четвъртфинала от Световното първенство по футбол в Катар. В големия герой за победителите в редовното време се превърна вездесъщият Лионел Меси, който първо асистира за дебютното попадение на Молина с националната фланелка в 35-тата минута, докато в 72-рата вкара от дузпа.

За „лалетата“ Векхорст намали в 83-тата минута, а в 101' страхотно изпълнение на статично положение прати топката в първия голмайстор и с брилянтен удар прати двубоя в продължения, където липсата на нови голове осигуриха изпълнението на дузпи за двата тима.

Това не спря „Гаучосите“, които с резултат от 4:3 при наказателните удари си осигуриха среща на полуфиналите с Хърватия, която по-рано през деня елиминира Бразилия след изпълнението точно на дузпи.

Победителите бяха по-настоятелни през огромна част от времето и въпреки, че контролът на топката бе с малко предимство в полза на европейците, то „гаучосите“ създаваха опасностите, докато „лалетата“ използваха центрирания и контраатаки в по-голяма част от време. По такъв начин обаче се стигна до попадението в последните десет минути, което "възроди" символичните домакини.

В първото продължение двата тима не рискуваха, докато през второто "лалетата" се измъкнаха с голям късмет, тъй като Меси и компания създадоха над 3 голови положения в рамките на 180 секунди. 

При дузпите възпитаниците на Ван Гаал стартираха с лошо - Мартинес парира удари на Ван Дайк и Беркхаус. При четвъртото изпълнение Фернандес не намери очертанията на вратата, но със следващото изпълнение Лаутаро Мартинес оформи крайния резултат.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Нидерландия - Аржентина!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Двубоят очаквано започна с натиск на символичните гости, но в първия половин час топката бе във владение на европейците - 54%. Първият точен удар дойде след повече от половин час - Де Пол стреля от средна дистанция, но топката попадна в противниковия страж.  

ГОЛ! Науел Молина направи разликата в 35-тата минута между двата тима, след като бе чудесно изведен от Лионел Меси и не сгреши срещу Ноперт. Юношата на Бока Хуниорс остана очи в очи, след като световната легенда подаде между двама, и 24-годишният футболист отбеляза първия си гол за "гаучосите" за 1:0!  

Video edited on Kapwing

През първата част "лалетата" се опитаха да създадат няколко голови положения, но цялостно бяха еднообразни и се получваха след статични ситуации. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

"Лалетата" бяха задължини да търсят изравнително попадение, тъй като пасивът от гол директно ги елиминира от надпреварата. През първите 20 минути възпитаниците на Ван Гаал запазиха по-висок контрол на топката - около 53%, докато символичните гости създаваха головите положения. 

Една от най-интересните ситуации дойде след около час игра, когато Върджил ван Дайк фаулира Меси около наказателното поле. Именно нападателят се нагърби традиционно с изпълнението, но топката премина над напречната греда.

В 71-вата минута се стигна до дузпа за символичните гости, след като Дензел Дъмфрис извърши нарушение на границата на наказателното поле!

Гол! В 73-тата минута Меси прати топката във вратата на "лалетата" след успешно изпълнение от бялата точка в десния ъгъл! 0:2!

Гол! 10 минути по-късно "лалетата" успяха да намалят разликата между двата тима, след като Вегхорст бе забравен в наказателното поле на Мартинес и с глава засече центриране на Бергюс! 1:2!

В 88-мата минута "страстите се нажежиха", след като Паредес изрита кълбото посока скамейката на "лалетата", което провокира меле около страничната линия. За щастие, всичко приключи само с жълти картони и без последици за играчите. 

Във втората минута от общо 10-те добавени "лалетата" получиха право на статично положение пред наказателното поле на Аржентина, но ударът прати топката в стената на "Гаучосите". 

ГОЛ! Нидерландия успя да изравни за 2:2 в последните секунди на добавеното време след страхотна идея на европейците! Те получиха право на ново статично положение пред наказателното поле на Аржентина, което бе хитро изпълнено с къс пас под стената на "гаучосите". Кълбото пое Вехгорст и с втория си удар матира Мартинес за своята 100% ефективност.

Video edited on Kapwing

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ: 

Първият четвърт час от продълженията, като че ли върна двубоя в изходната му позиция, тъй като и двата тима не рискуваха и липсваха головите атаки. Главният арбитър не показа нито един жълт картон, въпреки една спорна ситуация с участието на Белгюс, който вече имаше един жълт картон от редовното време. 

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

"Гаучосите" потърсиха с всички сили третото попадение по време на второто продължение, а това отлично си пролича в 114-тата минута. Тогава Лаутаро Мартинес засече ниско центриране от десния фланг, а кълбото в последния момент се изби от тялото на Ван Дайк!

В секундите след 118-тата минута първо силен удар на Мартинес бе отбит от противниковия страж, а малко по-късно Меси стреля неточно. Фернандес стреля в гредата точно в 120'!

ДУЗПИ:

0:0 - Ван Дайк стреля в долния ляв ъгъл, но Мартинес спасява!

 0:1  - Меси стреля в центъра на вратата и залъга противниковия страж, за да даде преднина на "гаучосите"!

0:1 - Мартинес спаси втора поредна дузпа, след като Беркхаус стреля в противоположния ъгъл на Ван Дайк, но опитът бе разчетен!

0:2 - Паредес удвои разликата от бялата точка, след като стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл!

1:2 - Копмайнерс намалява разликата!

1:3 - Монтиел стреля в десния ъгъл и отново Аржентина е с два гола преднина!

2:3 - Векхорст вкара третото си попадение от бялата точка!

2:3 - Енцо Фернандес не успя да намери очертания във вратата и с удар покрай левия страничен стълб пропусна!

3:3 - Де Йонг върна "лалетата" в играта след точно изпълнение в левия ъгъл!

3:4 - Лаутаро Мартинес праща топката в горния ляв ъгъл и осигурява място на полуфиналите за Аржентина!!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Нидерландия: Ноперт, Тимбер, Ван Дайк, Аке, Дъмфрис, Де Роон, Ф. Де Йонг, Блинд, Гакпо, Депай, Бергвайн

Аржентина: Е. Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Лисандро, Акуня, Де Паул, Фернандес, Мак Алистер, Меси, Алварес

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Аржентина се отърси от ужасния старт на Световното и сензационната загуба от Саудитска Арабия с 1:2. „Гаучосите“ успяха да се съвземат, постигайки 3 победи – над Мексико, Полша и Австралия. Сега обаче предизвикателството е още по-сериозно.

“Лалетата“ от своя страна показват много добро лице. Те завършиха първи в своята Група “A” след бой над Сенегал и Катар и равенство с Еквадор. На 1/8 финалите пък се разправиха категорично с амбиоциозния тим на САЩ. В щаба на европейския отбор тайно мечтаят да повторят подвига от Мондиала през 2010 г., когато правят немислимото, стигайки до финал в турнира.

За последно тези два съперника се срещат на Световното през 2014 г. Тогава, след драма с дузпи Аржентина се класира на финал. В исторически план статистиката е равна – по 4 победи за двата тима и 1 равенство. Головата разлика обаче е полза на „лалетата“, които отбелязват 13 и инкасират 6 гола при срещите си с южноамериканците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички