Бруно Фернандеш прати Португалия на осминафиналите на Световното първенство и усложни задачата за Уругвай (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Бруно Фернандеш прати Португалия на осминафиналите на Световното първенство и усложни задачата за Уругвай (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

12228 0

Португалия спечели едно от дербитата на груповата фаза по време на Световното първенство 2022, след като се наложи над Уругвай с 2:0. Това бе поледният мач от втория кръг на надпреварата, а в герой за „мореплавателите“ се превърна Бруно Фернандеш, въпреки че първоначално имаше съмнения, че попадението в 54-тата минута е било дело на Кристиано Роналдо. Футболистът на Манчестър Юнайтед реализира от дузпа и в добавеното време на срещата.

По този начин европейците са еднолично на върха в група “H“ с 6 точки, докато днешният им противник остава на дъното с едва една точка. На втори декември двата тима ще изиграят и последните си срещи от груповата фаза, когато Уругвай ще срещне Гана, а Португалия – Южна Корея.

Португалия бе по-настоятелен по време на целия двубой, но през първата част така и не успя да създаде нещо опасно. За сметка на това в 32-рата минута Родриго Бентанкур пропиля огромна възможност за Уругвай, която щеше да направи разликата между двата тима на почивката.

Това обаче не се случи и през втората част възпитаниците на Сантош удариха след десетина минути игра, когато опит за центриране на Фернандеш се озова в противниковата врата. До края на срещата Макси Гомес се отчете с греда в последния четвърт час, а появилият се от скамейката Луис Суарес също бе близо до попадение, но не стигна до такова.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Поругалия - Уругвай!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима изтреляха по един удар още преди изтичането на третата минута. Първи опитнаха символичните гости, но не след дълго Роналдо отклони с рамо към Карвальо, който обаче стреля неточно. 

В 17-тата минута нарушение около наказателното поле на "уросите" доведе до възможност за Кристиано Роналдо от статично положение, но ударът му не доведе до нищо опасно. 

След половин час игра си пролича по-голямото желание от символичните домакини, които контролираха топката през 70% от времето и отправиха с 3 удара повече - общо 6.

В 32-рата минута латиноамериканците пропиляха голяма възможност, след като 25-годишният Родриго Бентанкур залъга двама бранители и остана очи в очи с Коща, но ударът му попадна в тялото на вратаря. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Мореплавателите" започнаха ударно втората част, след като Кристиано Роналдо засече центриране на Бруно Фернандеш в 54-тата минута и по този начин европейците поведоха в резултата.

Гийермо Варела покри евентуална засада на бившия нападател на Манчестър Юнайтед, за който обаче останаха съмнения, че може и да не е играл с топката и попадението да е на сметката на Фернандеш. 1:0!

Към 60-тата минута от ФИФА признават Кристиано Роналдо като автор на попадението и по този начин това е неговото второ, след това във вратата на Гана.

Пет минути по-късно от световната Централа официално обявиха, че попадението е дело на Бруно Фернандеш. 

В 74-тата минута само десния страничен стълб спря символичните гости от изравняване на резултата, след като Паистри намери Макси Гомес около наказателното поле, а вторият бе близо до намаляването на пасива. 

Само три минути по-късно Луис Суарес се ориентира най-добре при разбъркване във вратарското поле след статично положение, но кълбото срещна мрежата на вратата от външната й страна. 

В последната минута от срещата се стигна до дузпа за европейците след игра с ръка на Хименес в наказателното поле. Зад топката застана Бруно Фернандеш, който стреля в левия ъгъл и не сгреши - 2:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Португалия: 22. Диого Коща, 20. Жоао Кансело, 4. Рубен Диаш, 3. Пепе, 14. Уилям Карвальо, 19. Нуно Мендеш, 18. Рубен Невеш,10. Бернардо Силва, 8. Бруно Фернандеш, 11. Жоао Феликс, 7. Кристиано Роналдо

Уругвай: 23. Серхио Роше, 2. Хосе Хименес, 3. Диего Годин, 16. Матиас Оливера,19. Себастиан Коатес, 5. Матиас Весино, 6. Родриго Бентанкур, 15. Федерико Валверде, 13. Гийермо Варела, 21. Едисон Кавани, 11. Дарвин Нунес

ПРЕДИ МАЧА

Първите срещи

Португалия 3:2 Гана

Уругвай 0:0 Южна Корея

Програмата днес

15:00 ч. Гана 3:2 Южна Корея

21:00 ч. Португалия - Уругвай

Ситуацията в групата

1. Португалия - 3 точки (3:2 голова разлика)

2. Гана - 3 т. (5:5)

3. Уругвай - 3 т. (0:0)

4. Южна Корея - 1 т. (2:3)

Последните срещи

2 декември, 17:00 часа

Южна Корея - Португалия

Гана - Уругвай

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички