Аржентина матира Полша за осминафиналите на Световното първенство 2022 и взе по-лесния съперник (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Аржентина матира Полша за осминафиналите на Световното първенство 2022 и взе по-лесния съперник (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

9902 0

Аржентина спечели прекия сблъсък за първа позиция в група „С“ с 2:0 над Полша и си осигури място на осминафиналите от Световното първенство 2022. В герои за победителите се превърнаха младите Алексис Мак Алистър и Хулиан Алварес (46’ и 67’), които оформиха крайния резултат, докато големият лидер на „гаучосите“ Лионел Меси пропусна дузпа в края на първата част.

По този начин Аржентина си осигури среща с Австралия на осминафиналите, докато Полша ще се изправи срещу Франция в следващия кръг.

Европейската селекция с огромен късмет се класира за следващата фаза, тъй като имаха редица равни параметри с третия – Мексико, но всичко се промени дълбоко в добавеното време, когато Саудитска Арабия вкара на Мексико и промени головата разлика на северноамериканците.

Символичните гости заслужено спечелиха двубоя, след като контролираха двубоя през цялото му време. Поляците се опитаха да играят на сигурно и да избегнат попадение, което се получаваше през първата част. Те преминаха и през спасена дузпа от Шчесни, който го стори във втори пореден двубой, но този път срещу Лео Меси.

През втората част ранно попадение на Мак Алистър успокои „галчосите“, а Алварес предреши крайния резултат с гол преди 70-мата минута.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Полша - Аржентина!

Първо полувреме:

Двубоят започна с атаки от първата секунда посока вратата на символичните домакини. След десет минути Лео Меси вече бе стрелял на два пъти срещу Шчесни, но единият удар бе неточен, а другият в ръцете на стража.

Към 28-мата минута и европейците се впуснаха в първите си сериозни атаки, но "гаучосите" контролираха развоя на срещата и малко преди изминаването на половин час игра Акуня отправи добър удар, който премина встрани от дясната греда. 

В 37-мата минута се стигна до отсъждането на дузпа в полза на Аржентина! Лео Меси бе фаулиран от Шчесни пред вратата, което бе преразгледано от главния арбитър, който без да мисли много показа бялата точка. Последвалият удар на Меси обаче бе париран от Шчесни в десния ъгъл!

Вижте ГАЛЕРИЯ от нарушението срещу Меси и блестящото спасяване на Шчесни!

Второ полувреме:

Аржентинците стартираха втората част по възможно най-добрия начин, след като поведоха в резултата чрез Мак Алистър! Той се възползва от ниско центриране, дошло от десния фланг, като последвалият удар матира символичните домакини! 0:1!

В 50-тата минута Камил Глик бе близо до намаляването на пасива, но ударът му с глава премина около левия страничен стълб.

Първите 20 минути от втората част преминаха отново под контрола на аржентинците, които контролираха топката през 69% от времето и създадоха 5 срещу 2 голови положения от страна на Полша.

Гол! В 68-ата минута Хулиан Алварес се опита да предреши крайния изход от двубоя, след като удвои разликата срещу Полша. Той пое асистенция от Фернандес и със страхотен удар направи нужното. 0:2!

Само 120 секунди по-късно Лионел Меси можеше да оформи класическа разлика, но ударът му бе спасен от Шчесни!

В 85-тата минута с голям пропуск по диагонал се отчете и появилият се от резервната скамейка - Лаутаро Мартинес. Той напредна по десния фланг, но неточен удар спаси поляците. 

Стартови състави:

Полша (4-3-1-2): Войчех Шчесни, Мати Кеш, Камил Глик, Якуб Кивиор, Бартош Бережински, Кристиян Биелик, Гжегож Криховяк, Пьотр Желински, Пшемислав Франковски, Карол Швидерски, Роберт Левандовски

Аржентина (4-3-3): Емилиано Мартинес, Маркос Акуня, Кристиан Ромеро, Николас Отаменди, Науел Молина, Енцо Фернандес, Алексик Мак Алистър, Родриго де Пол, Анхел ди Мария, Лионел Меси, Хулиан Алварес

Преди мача:

В група "С" ситуацията е такава, че всеки отбор може да продължи напред и всеки може да отпадне. Лидер е Полша с четири точки, следвана от Аржентина и Саудитска Арабия, които са с по три. Последна е селекцията на Мексико с едва една точка.

Ситуацията е такава, че южноамериканската селекция ще продължи със сигурност при успех, но при равенство ще има значение развоят от двубоя между Саудитска Арабия и Мексико. Успех на азиатците и равен на "гаучосите" означава край за мечтата на Меси и компания.

Най-добрата новина за европейската селекция е, че няма кадрови проблеми преди двубоя, докато сред аржентинците ситуацията е подобна, но се очакват осезаеми промени в стартовия състав, предвид представянето срещу Мексико. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички