Белгия е в нокдаун! Мароко изригна и унижи "дяволите" на Световното в Катар! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Белгия е в нокдаун! Мароко изригна и унижи "дяволите" на Световното в Катар! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

10153 0

Бронзовият медалист от Мондиал 2018 Белгия претърпя крах на Световното първенство по футбол в Катар, след като загуби от  Мароко с 0:2 във втори мач от група F на надпреварата. "Червените дяволи" тотално разочароваха с представянето си и напълно закономерно отстъпиха на "Лъвовете от Атлас", които ги надиграха.

Първото полувреме не предложи голове, но показа, че "червените дяволи" ще имат сериозни проблеми през втората част, ако не подобрят играта си. Подобрение нямаше, а напротив: Мароко стана още по-настъпателен в действията си на терена и наказа белгийския тим, за да стигне до заслужен успех.

Първият гол в мача дойде в 73-ата минута, когато Абделхамид Сабири успя да вкара с директен удар от статично положение. Голяма вина при гола имаше Тибо Куртоа, който не бе покрил близкия си ъгъл и позволи на топката да се озове в мрежата му. В края на мача Мароко успя да подпечата победата си с втори гол, реализиран от Закария Абухлал.

Много силен мач за Мароко изигра Хаким Зиеш, който успя да вкара гол през първото полувреме, но не бе зачетен заради засада. Белгия пък разочарова както в атака, така и в защита, а Кевин де Бройне бе бледо копие на най-добрата си версия.

С победата Мароко оглави класирането в група F с 4 пункта, докато Белгия остава втори с три точки. По-късно Хърватия, който е с една точка, се изправя срещу Канада, който пък търси първа точка на световно първенство. В последния кръг Белгия се изправя срещу Хърватия, а Мароко - срещу Канада.

Зрелището Белгия - Мароко в снимки (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Белгия започна силно срещата и след само пет минути игра можеше да излезе напред в резултата. Торган Азар получи топката на левия фланг, откъдето направи отличен извеждащ пас в коридор за Мичи Батшуай. Нападателят на Белгия излезе сам срещу вратаря на Мароко, но стражът Мунир успя да спаси удара му.

В следващите минути Белгия продължи да е по-активният отбор на терена, като контролираше топката и създаваше повече ситуации за гол. Мароко обаче на няколко пъти показа, че може да бъде много опасен по фланговете.

В края на първото полувреме мароканският тим успя да отбележи гол във вратата на Белгия. Хаким Зиеш изпълни пряк свободен удар, като стреля директно към вратата, вместо да центрира. Топката премина през няколко играчи, които ограничиха видимостта на Куртоа и не му позволи да се намеси подобаващо. Голът обаче бе отменен заради засада на Ромен Саис, който влияеше на играта.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Мароко излезе с по-агресивна настройка, а Белгия продължаваше да изпитва проблеми в цялостната организация на играта си. Мароканците на няколко пъти организираха много опасни атаки, които по чудо не завършиха с гол във вратата на Тибо Куртоа.

Мароко нанесе своя удар в мача в 73-ата минута, когато успя да открие резултата. А попадението бе сходно на отменения гол през първата част - след директна стрелба от статично положение. Абделхамид Сабири предпочете да не центрира в наказателното поле, а да потърси директен обстрел, който хвана Куртоа неподготвен. Изстрелът се озова в близкия ъгъл на Куртоа, а стражът на Белгия бе с основна вина за допуснатото попадение - 0:1!

Video edited on Kapwing

В продължението на мача Мароко стигна и до втори гол, с който да убие окончателно интригата. След изритване в предни позиции от вратаря Мунир футболистите на Мароко успяха да се преборят за топката и да организират опасна атака, завършила с гол. Хаким Зиеш свърши основната работа, като даде асистенция за Закария Абухлал, който вкара за 0:2!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Белгия: Куртоа, Вертонген, Алдервейрелд, Мюние, Витсел, Онана, Т. Азар, Кастане, Е. Азар, Де Бройне, Батшуай

Мароко: Мунир, Мазрауи, Сес, Агер, Хакими, Амрабат, Унахи, Амала, Буфал, Зиеш, Ен-Несири

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Белгия не изглеждаше никак убедителна срещу първия си съперник на финалите в Катар в лицето на скромната Канада. Възпитаниците на Роберто Мартинес взеха минимална победа с 1:0, но предвид видяното на терена и статистиката, то евентуален негативен за тима на родения в Испания специалист резултат бе напълно логичен. Канадците отправиха почти три пъти повече изстрели и единствено късметът не им се усмихна, за да си тръгнат с нещо от мача.

Мароко от своя страна изненада футболния свят, завършвайки с нулево равенство срещу сребърния медалист от Световното в Русия през 2018 г. Хърватия. Нещо повече - "шахматистите" бяха неутрализирани и инкасираха повече положения и шутове посока своята врата, отколкото отправиха към тази на съперника.

Евентуална победа на Белгия би означавала сигурно класиране на 1/8 финалите. Мароканците от своя страна ще трябва да се потрудят здраво, за да намерят място сред най-добрите 16.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички