259 дена по-късно: Нойер отново излиза на футболния терен


259 дена по-късно: Нойер отново излиза на футболния терен

3410 0

На 16-и септември миналата година Мануел Нойер за последно игра в мач на Байерн Мюнхен. Само няколко дни по-късно на закрита тренировка на отбора той получи ужасяващи новини, след като се оказа, че отново е счупил своя крак и няма да играе футбол до края на сезона.

Това беше удар както за Байерн и Нойер, така и за германския национален отбор. Това беше същата контузия, която вратарят получи по време на мача с Реал Мадрид в Шампионска лига. И почти никой не очакваше той да се възстанови навреме за Световното първенство по футбол.

Селекционерът на Германия Йоахим Льов обаче рискува и официално взе стражът на Байерн в селекцията си за Мондиал 2018, въпреки че Нойер не е играл нито един мач от септември насам. Днес обаче един от най-добрите вратари в света отново ще стъпи на зеления килим, като ще започне като титуляр срещу Австрия.

"Нещата вървят добре за Мануел Нойер. Ще говоря с него тази вечер - ако всичко е наред, той ще започне", заяви Льов на пресконференция. Въпреки това, селекционерът не е сигурен дали Нойер ще играе цели 90 минути в събота в Клагенфурт.

Съставът на Германия беше обявен преди минути и именно Нойер е на терена с капитанската лента. Битката е от 19:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички