Русия счупи неочакван рекорд за старт на Световното първенство по футбол 2018

Считаният за един от аусайдерите тим на Русия, който е и домакин на Световното първенство по футбол 2018, записа името си със златни букви в историята на най-големия футболен форум на планетата. Оказа се, че звучният успех с 5:0 над Саудитска Арабия на старта на кампанията на стадион "Лужники" е най-категоричният в историята на откриващите мачове на Мондиал. 

Единствената по-изразителна победа е дело на Италия през далечната 1934 година срещу САЩ, но е важно да се отбележи, че по това време се играят още седем двубоя от планетарния форум, така че убедителната победа на "скуадра адзура" не попада в графата "откриващи мачове". 

Роби Уилямс шокира света, показа среден пръст на откриването на Световно първенство 2018 (СНИМКА)

Световното първенство в Русия бе открито. В церемонията на стадион "Лужники" участва и британската поп икона Роби Уилямс. Певецът изпя едни от на...

Русия, която е определяна като аутсайдер в група А, даде сериозна заявка за класиране към осминафиналите с подчертаната офанзивна игра, която показа. Русия демонстрира солидно представяне в офанзивен план, добра тактическа дисциплина и добро подреждане при статични положения. Дори на контраатака Сборная изглеждаше заплашително, пропускайки още няколко отлични положения, които можеха да направят победата още по-изразителна. 

Следващият двубой на домакините е срещу Египет на 19-и юни. Най-интересните новини от Световното първенство четете в специални сайт на Sportlive.bg за Мондиал 2018

Още по темата

Please select answer!