Тибо Куртоа: Франция игра антифутбол, грозен за гледане

Вратарят на Белгия Тибо Куртоа разкритикува играта на Франция в полуфинала на Световното първенство по футбол 2018 между двата тима снощи. "Петлите" победиха с 1:0 и се класираха на финал в турнира. Победното попадение бе дело на бранителя Самюел Юмтити.

"Франция игра антифутбол. Тяхно право е да играят така, но е неприятно за гледане. Не само френската тактика, но и реферът... той изобщо не свири", коментира Куртоа, цитиран от "Sport Witness".

Франция подчини Белгия и е на финал на Световното по футбол

С типичния за Световното първенство по футбол 2018 гол след центриране от корнер Франция успя да излъже Белгия в първия полуфинал между може би д...

"Ние сме доволни от нашата игра, сега трябва да се абстрахираме от този резултат и да се готвим за мача за третото място. Горди сме. Но, разбира се, не сме на 100% доволни, защото ще се борим само за бронза. Разчитахме да играем на финала. Доволен съм от своето представяне на този турнир", допълни вратарят.

"Ще се опитаме да заемем третото място. Мисля, че след 20-30 години с нас също ще се гордеят, както сега ние с поколението от 1986 година. Надявам се, че ще можем да постигнем успехи в бъдеще, още сме млади", завърши стражът на "червените дяволи".

Още по темата

Горещи оферти

Please select answer!