Дешан определи 3 ключови фактора, които може да донесат световната титла на Франция

Националният селекционер на Франция Дидие Дешан определи кои са ключовите момента за спечелването на световната титла. "Петлите" ще играят срещу Хърватия на Световното първенство по футбол в Русия в неделя, а двубоят е от 18 часа. 

"Спокойствие, увереност и концентрация в равни дози са ни нужни за успех в утрешния мач. Огромна привилегия е да се играе в такъв мач. Няма нищо по-хубаво от това да си част от финал на Световно първенство", заяви Дешан на пресконференцията преди финала срещу Хърватия.

Англия се прибира у дома без медали, Белгия е на трето място на Световното

Белгия победи отбора на Англия с 2:0 и така завоюва третото място на Световното първенство по футбол 2018. Попаденията за белгийците отбелязаха Т...

"Няма еуфория. Удовлетворени сме, че стигнахме до финала, но отлично разбираме, че този мач е най-важният. И само победа в него ще ни покаже дали сме се справили добре. Всички сме французи и се гордеем с нашата страна. Въпросът за произхода на футболистите, къде са прекарали детството си, къде са семействата им и близките не стои пред нас", каза Дешан.

Той коментира и съперника им, като призна, че е от световна класа: "Хърватия разполага с много опитни играчи на клубно ниво. Модрич е много бърз играч с отлични технически умения, който разбира футбола. Той оказва огромно влияние върху играта на Хърватия. Той е навсякъде - и в средата на терена, и в атака".

Още по темата

Please select answer!