Влахович по стъпките на Божинов: Партизан, Фиорентина, Ювентус... остава Николета!


Влахович по стъпките на Божинов: Партизан, Фиорентина, Ювентус... остава Николета!
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

8585 0

По всичко изглежда, че сръбският нападател Душан Влахович ще продължи кариерата си в италианския гранд Ювентус. Голмайсторът на Фиорентина, който завърши 2021 година с най-много попадения в Серия А, изпреварвайки дори и Кристиано Роналдо, е на крачка от трансфер в "старата госпожа".

Според трансферното гуру Фабрицио Романо Ювентус ще заплати 75 милиона евро на Фиорентина за Влахович, който е на само 21 години, но вече е сред най-големите звезди в световния футбол. Горе-долу на същата възраст бе и Валери Божинов, когато преди 15-на години направи същия трансфер - от Фиорентина в Ювентус.

Подобно на Влахович, Божинов блестеше с екипа на Фиорентина и веднага привлече вниманието на "бианконерите". В Ювентус българският нападател така и не успя да разгърне пълния си потенциал и последва трансфер в английския Манчестър Сити, който по онова време все още не бе тази сила, която е днес.

Влахович и Божинов са били съотборници

Любопитното е, че освен с Фиорентина и Ювентус, Влахович и Божинов имат допирна точка и чрез сръбския Партизан - клуб, в който Влахович игра в периода 2016 - 2018 година и за кратко бе съотборник с Божинов, който игра за Партизан в периода 2015 - 2017 година.

Малко преди да се присъедини към отбора на Партизан Валери Божинов се разделя с плеймейтката Николета Лозанова, която към днешна дата е половинка на вратаря на Левски Николай Михайлов. Тримата и до днес поддържат добри приятелски отношения.

След новината, че Ювентус взима Влахович журналистът Методи Шуманов се пошегува в профила си в социалната мрежа Туитър, че Влахович върви по стъпките на Божинов и единствено му остава да вземе за жена Николета Лозанова - нещо, с което Ники Михайлов надали ще е съгласен.

Наскоро Божинов разкри, че той е препоръчал на Фиорентина да вземе Влахович (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички