Иниеста: Голът във финала на световното ме измъкна от депресията


Иниеста: Голът във финала на световното ме измъкна от депресията
Снимка: Guliver/GettyImages

2296 0

Андрес Иниеста сподели, че отбелязването на победния гол на финала на световното първенство през 2010-та година му е помогнало да се измъкне от депресията по време на най-трудния момент в живота му. Испанският халф страдаше много заради смъртта на близкия му приятел Дани Харке през 2009-та година.

След отбелязването на решителния гол на финала в Южна Африка легендата на Барселона свали фланелката си, под която имаше друга с надпис „Дани Харке, завинаги с нас“. Иниеста разказа за този период от живота си пред ‘Bild am Sontag’. „Въпреки че имах много успехи на терена по това време, трябваше да преживея няколко неприятни момента през този период. Моят приятел Дани Харке почина през август 2009-та година, което ме постави в толкова критична ситуация, че се нуждаех от помощ. Това определено беше най-трудната фаза от моя живот. Беше много добре за мен, че имах подкрепата на тогавашната ми приятелка и настояща съпруга Анна и на моите родители, разбира се. Голът срещу Холандия беше началото на прогреса. Това беше фаза, която ме направи по-силен и по-добър“, заяви Андрес Иниеста.

Испанският полузащитник успя да донесе световната титла на родината си с гол в продълженията на финала в Южна Африка срещу Холандия. С националната фланелка Иниеста успя да спечели и европейските първенства през 2008-ма и 2012-та година. А ето защо според Иниеста тимът на Барселона не е успял да реализира пълния си потенциал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички