Кубрат Пулев за "Белмекен": Вълнуват се само далаверата да върви, нищо повече


Кубрат Пулев за "Белмекен": Вълнуват се само далаверата да върви, нищо повече

12664 0

Звездата в българския професионален бокс Кубрат Пулев разкри изключително тревожни факти около състоянието на спортната база "Белмекен", където често се подготвя. Той заяви, че тя тотално е занемарена, не се поддържа и дори самият той в ковал пирони, тъй като не е имало кой да се заеме.

"Миналата година се развиках и направиха сауна, която никой не я ползва, защото е ужас. В старата сауна сме 27 човека. Пироните стърчат, няма кой да ги закове. Аз лично взех една тесла и ги зачуквах. Толкова безсмислено е направена втората сауна, че е само хвърляне на средства и да ни замажат очите, че нещо са направили. Никой не го интересува. Вълнуват се само далаверата да върви, нищо повече. Да са доволни и никой да не надига вой. Няма проблем - нека върви далавера, ама и да се прави нещо", заяви Кубрат Пулев в интервю пред "Тема спорт".

"Няма да се примиря, защото тук говорим за нашия български спорт. Пак се извинявам, че говоря от името всички, но смятам, че 98% от тях ще ме подкрепят и знаят отлично за какво става въпрос. Всички сме приятели с всички, но трябва да си казваме истината в очите. Благодаря на Господ, че не съм зависим и мога да говоря свободно. Това продължава с години вече. И трябва да се сложи край. Ако нямат воля, ще намерим хора, които имат. Една сушилня за 250 човека, все едно сме в някое гето. Как да докараме хора от чужбина, с какво самочувствие? Пак казвам, 2020 година сме, тези условия не са нормални. Имаме изисквания към спортистите ни, чакаме от тях да печелят медали, но нека видят в какви условия се коват тези медали! Как да задържим спортистите, като ги караме да се готвят на такива места? Всеки ще си каже - какво правя тук?", допълни още боксьорът.

А на каква тежка критика бе подложен българинът тези дни от боксово издание вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички