Ван Гаал: Тренирал съм играчи, които съм мислил за гейове


Ван Гаал: Тренирал съм играчи, които съм мислил за гейове

1658 0

Известният нидерландски треньор Луис ван Гаал коментирата темата с футболистите с нетрадиционна сексуална ориентация. Според него такива има, но не са много, а самият той е смятал, че някои от играчите му са хомосексуалисти. Ван Гаал е тренирал европейски грандове като Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед, както и националният отбор на Нидерландия.

"Има ли гейове в професионалния футбол? Да, но не твърде много. Футболният свят не е отражение на обществото. Вие трябва да сте невероятно смели и са ви нужни много сили, ако искате да обявите, че сте гей. Защото футболният свят и озлобеното общество изглежда имат различна гледна точка по въпроса", коментира наставникът, цитиран от "The Mirror".

"През цялата ми кариера нито един играч никога не ми е казвал, че е гей. Наистина, нито един! Това говори много. Футболистът-гей се страхува от последиците от разкриването. Ако това нямаше да излезе от съблекалнята, мисля, че той би искал да разкаже за нетрадиционната си ориентация", допълни той.

"Всички се преструваме, когато смятаме, че всички имаме еднакви права. Но вие, момчета (гейове), нямате това. И съжалявам, че е така. По-голямата част от моята страна все още е консервативна. Често съм мислил, че този или онзи играч е бил гей. Имал съм такива подозрения към някои футболисти. Но ако играчът сам не иска да го признае, по-добре да не му усложнявам живота", продължи Ван Гаал.

"Няма да кажа в кой клуб беше, но работих с играчи, които смятах за гейове. Искам да защитя тези играчи. Повечето от тях са женени и имат деца, затова не мога да разкажа за тях", завърши нидерландецът. А какво мисли за хомосексуалните във футбола капитанът на Уотфорд - Трой Дийни, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Куман е обсебен и лудо влюбен в Барселона

Преди да бъде назначен за треньор на тима, Куман прекара 7 години в Барселона, шест като играч, една - като систент...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама