Прокуратурата иззе десетки културно-исторически ценности от офис на Божков


Прокуратурата иззе десетки културно-исторически ценности от офис на Божков
Снимка: БГНЕС

1854 0

Специализираната прокуратура продължава действия по разследването в офисите на досегашния благодетел на Левски - Васил Божков, на ул. "Московска“ 43 в столицата, съобщиха от прокуратурата. В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество нови предмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са "с неизяснен произход и в нереставриран вид", гласи съобщението.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически ценности. Те са били съхранявани "в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им", се посочва там.

"Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си по документиране на престъпни деяния срещу културно-историческото наследство на Република България при строго спазване на правилата за опазване и съхраняване на намерените и иззети предмети", завършва съобщението. Можете да видите снимки на част от иззетите предмети тук. А какво разкритие за властта направи Божков вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички