"Г-н съдия, какво правите?": Който обясни това решение, е истински "експерт" (ВИДЕО)


"Г-н съдия, какво правите?": Който обясни това решение, е истински "експерт" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11510 0

"Най-лошото съдийско решение за всички времена във футбола" - така бе определено действие от главния арбитър на двубой във второто ниво на футбола в САЩ. То ощети Питсбърг Ривърхаундс и облагодетелства Маями.

Двата тима играха един срещу друг в мач от Източната конференция и в крайна сметка завърши при нулево равенство. Така Ривърхаундс изпусна важни две точки, но сякаш има пълното право да се сърди на рефера от срещата за това.

В 66-ата минута Маями спечели пряк свободен удар малко пред наказателното си поле. Бранител на тима комбинира с друг, който направи няколко докосвания и в крайна сметка подаде назад към своя вратар.

Стражът изобщо не успя да се справя успешно с овладяването на топката, която мина покрай него и в крайна сметка влезе в мрежата му. След комуникация между съдиите обаче решението бе за... корнер.

Правилникът гласи, че при подадена топка от пряк свободен удар директно в мрежата трябва да има корнер, но в случая не става въпрос за първото подаване.

Междувременно "най-глупавият червен картон в историята на футбола" бе обяснен... приятелски (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Гробаря от София, покорил Франция и вдъхновил легендарния Лев Яшин

Името Димитър Антонов едва ли говори много на съвременните фенове на футбола. Вратарят, който е един от първите...

Реклама

Най-четени новини


виж всички