Загадка за лекарите: Сърцето на Марадона било два пъти над нормалното тегло


Загадка за лекарите: Сърцето на Марадона било два пъти над нормалното тегло
Снимка: Getty Images/Guliver

3752 0

Една седмица след смъртта на Диего Марадона се работи в различни лаборатории, като разследващите се опитват да установят точно какво е причинило смъртта на аржентинската футболна легенда.

Изследват се проби от урина и кръв, както и сърцето му, защото тежи около 500 грама. Това е почти двойно повече от нормалното тегло. Това е загадка за медицинските специалисти, работещи по случая, на които е възложено да разберат дали Марадона е консумирал алкохол, наркотици или друго вещество малко преди смъртта си. Това ще бъде от решаващо значение за разследването на прокуратурата в Сан Исидро.

Установено е, че сърцето има разширена кардиомиопатия и онези, които правят аутопсията, искат да изследват по-задълбочено системата за електропроводимост на сърцето. Като причина за смъртта беше посочена като остър вторичен белодробен оток до обостряне на хронична сърдечна недостатъчност.

Предстоят обаче допълнителни тестове. Според Telam повечето от прегледите ще започнат тази сряда, една седмица след смъртта. Тези проучвания ще се проведат в седалището на научното полицейско звено.

А какво наследство оставя Диего Марадона и как ще бъде поделено то - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички