Роман Абрамович плати нереална сума за най-скъпия имот в Израел


Роман Абрамович плати нереална сума за най-скъпия имот в Израел

2715 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович купи най-скъпия досега имот в Израел в елитното селище Херцлия Питуах - северното предградие на Тел Авив, където се намират резиденции на посланици. Той е платил рекордните 65 милиона долара за недвижимия имот в Израел, предаде БГНЕС, позовавайки се на "Глоубс".

"Малко преди кризата, причинена от пандемията от коронавирус, се сключи най-скъпата сделка с жилищни имоти в историята на Израел... Руско-израелският милиардер Роман Абрамович купи имот в Херцлия Питуах за 226 милиона шекела (64,5 милиона долара)", пише изданието.

Според журналисти, имотът има площ от около 9 500 квадратни метра. Основната част от него е къща, собственост от 2006 г. на британеца, управляващ хедж фондове, Алън Хауърд, съосновател на "Brevan Howard Asset Management“.

"Глоубс" твърди, че предишният собственик е купил вилата за 9 милиона долара и е похарчил много пари за подобряване на имота, разширявайки парцела от 6 500 квадратни метра до 9 500 квадратни метра и изграждайки две впечатляващи сгради, проектирани от архитекта Орли Шрем. Имотът разполага с тенис корт и басейн с хидравлична платформа, които могат да бъдат превърнати в зона за гости за различни мероприятия. А как милиардерът загуби над половин милиард долара за 24 часа вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама