Разкритие: Марката "Марадона" не е била собственост на аржентинеца, а на адвоката му


Разкритие: Марката "Марадона" не е била собственост на аржентинеца, а на адвоката му
Снимка: Getty Images/Gulliver

2107 0

Няколко дни след смъртта на легендат на футбола Диего Марадона стана ясно, че компания, създадена от адвоката на аржентинеца, Матиас Морла, още през юни 2015 г. притежава марката на легендата на Аржентина.

Гореспоменатата компания, наречена Sattvica SA, регистрира търговските марки "El 10", "Maradona", "Diegol", "La Mano de Dios" и "El Diego", наред с други подобни препратки към бившия нападател на Наполи.

Infobae открива, че в записите на Националния институт за интелектуална собственост (INPI) Марадона се явява като концедент в полза на компанията в ролята на приобретател на марката „Диего Армандо Марадона“, поради което името му не фигурира във формулярите като собственикът на марката. Морла и зет му Максимилиано Помарго са носители на правата на марката на Марадона и се очаква съдилищата да проучат случая, за да разберат какви документи е подписал аржентинецът и до каква степен е предоставил правата си върху имиджа.

"Целта на компанията е да се посвети за своя сметка и / или тази на трети страни и / или свързана с трети страни в страната или в чужбина за следните дейности: Придобиване, притежание, искане, получаване, закупуване, възлагане , трансфер, лиценз, франчайз, предоставяне на лицензи, регистрация и придобиване на търговски марки или по някакъв друг начин има търговски марки, известия и търговски наименования, авторски права, патенти за изобретения и процеси, промишлени модели и дизайни, полезни модели, ноу-хау, имена на домейни в интернет и други нематериални активи, свързани с интелектуална и индустриална собственост, както и техните лицензи", твърди Официален вестник на провинция Буенос Айрес през 2015 г.

Както е известно, води се разследване за смъртта на Марадона, като в последните часове стана ясно, че и български лекар е в полезрението на разследващите (подробности тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички