Марадона ударил главата си седмица преди смъртта си, бил оставен сам 3 дни


Марадона ударил главата си седмица преди смъртта си, бил оставен сам 3 дни
Снимка: Getty Images/Guliver

2784 0

Диего Марадона е паднал и си е ударил главата седмица преди смъртта си, като е бил оставен сам три дни след инцидента. Според изданието в Аржентина Марадона се е ударил в главата, след като е паднал в къщата си. Съобщава се обаче, че той не е откаран в болница и не му е направен преглед.

Легендарният футболист се е ударил от другата страна на главата, а не от тази, от която му бе направена мозъчна операция за отстраняване на субдурален хематом. Информацията идва от адвоката на медицинската сестра Дахиана Гисела, която се е грижела за легендата.

"Марадона не беше в състояние да реши нищо. След падането той беше оставен сам за три дни в стаята си, без да бъде видян от никого и без да му се помогне", споделя адвокатът.

Според "Кларин" Гисела е чула Марадона да мърда в стаята си, но не влязла вътре, за да не го безпокои. Чак по обед влязла в стаята с психиатър и психолог. Фирмата Medidom, която я е наела я принудили да напише, че го е проверила. "6,30 часа - пациентът си почива", "7,30 часа - чух ходене в стаята и диуреза в химическата тоалетна", "8,30 часа - продължава да си почива", "9,20 часа - отказва да му се направят провертките на виталитета". Следващото вписване е чак от 11,55 часа, когато в дома се появяват психиатърът Агустина Косачов и психологът Карлос Диас.

"След няколко почуквания на вратата болният не отговаря", е вписано в този момент. В 12,10 часа е записано "пациентът няма пулс. Направен му е сърдечен масаж, но безуспешен". Местната информационна агенция Telam, позовавайки се на съдебни източници цитира доклад, широко отекващ в аржентинската преса, че медицинската сестра твърди във второто си изявление под клетва, че е била „принудена да лъже“ за доклада на Medidom. Вече се води и разследване срещу лекаря на Марадона - ето какво сподели той.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички