Диего Коща е поредният осъден футболист заради данъци


Диего Коща е поредният осъден футболист заради данъци
Снимка: Getty Images/Guliver

1435 0

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Диего Коща е поредният играч в Испания, който бе осъден заради укриване на данъци. Той получи присъда от 6 месеца затвор за укриване на данъци. Съдът в Мадрид призна родения в Бразилия футболист за виновен за финансова измама през 2013 г. при преотстъпване на имиджовите си права, с което е ощетил хазната с 1,1 млн. евро.

Коста обаче няма да лежи в затвора, защото законът в Испания позволява на осъдените за срок до 24 месеца да останат на свобода, ако платят глоба. Футболистът вече е постигнал споразумение с прокуратурата и ще трябва да плати общо над 1,6 млн. евро, като в сумата влизат и укритите данъци плюс лихви за периода.

Проблемите възникват заради трансфера в Челси от дюшекчиите през 2014 година, когато не са били вписани определени суми. Коста вече възстанови голяма част от невписаните пари и след платената глоба ще може да се присъедини спокойно към съотборниците си, които се подготвят за първия мач след рестарта. А без кой важен играч ще бъдат мадридчани за първия мач - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички