Винаги в спортен вид с японска прецизност


Винаги в спортен вид с японска прецизност
Снимка: Panasonic

1096 0

Остри като самурайски меч. Прецизни като робот от последно поколение. Надеждни като японски автомобил. Не, това не са японските футболни национали – това са новите самобръсначки на Panasonic – ES-LV6Q.

Със своята Multi-Flex 5-D глава и режеща система с 5 ножчета ES-LV6Q безспорно е истинско технологично чудо, създадено с една-единствена цел – да извърши съвършеното бръснене. Петте ножчета са изработени по японска технология и представляват пет миниатюрни самурайски меча – при това в буквалния смисъл на думата, защото за изработката им се използва стоманата, от която се коват японските мечове. Стоманата е обработена, за да стане неръждаема и така ножчетата са по-твърди от самурайски меч, но и по-гъвкави.

Като доказателство за качество на творението на Panasonic, е извършен специален тест, който показва, че ножчето може да разреже летяща тенис топка! Тестът е извършен от г-н Исао Мачи, който практикува древното японско изкуство иайдо и притежава няколко световни рекорда на Гинес за боравене с меч – за най-бързи 1000 разреза с меч за бойни изкуства (36 минути и 4 секунди), за най-много разрези с меч за бойни изкуства на сламена рогозка за 3 минути (252), за най-бързо разрязване на тенис топка с меч (840 км/ч) и др. Г-н Мачи разряза с меч медна пръчка с диаметър 5 милиметра, а ES-LV6Q „обръсва“ лист с хиляди медни проводници, чиято твърдост е подобна на тази на космите от брада. Напречните разрези и в двата случая са едни и същи!

Ножчетата са допълнени от специални пластини, работещи съвместно за улавяне и на най-упоритите косъмчета. Линейният електромотор на ES-LV6Q задвижва ножчетата много бързо, със скорост от 14 000 cpm (цикъла в минута) и постоянно висока мощност по време на цялото бръснене, дори при много гъста брада. Има и вграден сензор, който увеличава или намалява мощността според гъстотата на брадата и твърдостта на косъма, за да не се стига до неприятни обриви и ранички.

При такава сила, мощ и елегантност бръсненето дори на най-упоритите косми и най-причудливите бради се превръща в удобно и комфортно ежедневие. С ES-LV6Q може да се бръснете както пожелаете – с пяна, сухо или мокро. Не забравяйте – напълно заредената батерия може да издържи 42 минути работа без прекъсване, а пълното ѝ зареждане отнема 1 час.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички