Топ 50 на футболистите в Англия с най-много последователи в Туитър


Топ 50 на футболистите в Англия с най-много последователи в Туитър
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2575 0

Футболистите в английската Висша лига се радват на огромен интерес в цял свят. Sky Sports направи интересна класация на играчите с най-много последователи в Туитър.

Какво показват резултатите?

Играчът с най-много последователи в Туитър е нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Той има повече от 11,7 милиона души, които го следват в социалната мрежа. (б.р. - данните са взети на 10 август, 2015 г.)


Вторият футболист с най-много фенове в Туитър е звездата на Арсенал Месут Йозил. Той може да се похвали с 9,79 милиона последователи, докато нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро е трети с 8,94 милиона.

Радамел Фалкао, който премина в Челси след неуспешен сезон в Манчестър Юнайтед, е четвърти в списъка със своите 8,92 милиона последователи. Топ 5 допълва още един играч на шампионите – Сеск Фабрегас, който има 7,93 милиона фенове.

В челото на таблицата са още няколко играчи на Манчестър Юнайтед. Хавиер Ернандес е шести с 5,57 милиона последователи, а една позиция зад него е Хуан Мата, който има 4,82 милиона. Вратарят на „червените дяволи“ Давид Де Хеа заема осмото място с 4,79 милиона. С голяма популярност се слави и Виктор Валдес, който е на деветата позиция с 4,16 милиона последователи. Скоро обаче испанецът може да не е част от английската Висша лига, тъй като се очаква да бъде продаден.

В местата от 11 до 20 доминират играчи на Манчестър Сити – Давид Силва (№12 с 3,39 милиона последователи), Самир Насри (№14 с 2,6 милиона), Венсан Компани (№17 с 2,26 милиона) и Пабло Сабалета (№18 с 2,19 милиона).

Единственият футболист на Ливърпул, който попада в топ 20 е Марио Балотели. Той заема 11-тата позиция с 3,64 милиона последователи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички