Стотици се сбогуваха за последно с Рейес в Испания


Стотици се сбогуваха за последно с Рейес в Испания
Снимка: Getty Images/Gulliver

2340 0

Стотици души се стекоха на погребението в Испания на бившия нападател на Реал Мадрид и Арсенал Хосе Антонио Рейес, който загина в автомобилна катастрофа през изминалия уикенд. Ковчегът на Рейес, който бе с флага на клуба от неговото детство Севиля, бе пренесен по улиците на родния му град Утрера преди погребалната служба в местната църква.

35-годишният испански национал почина в събота в катастрофа на главния път от Севиля до Утрера. Освен него, в пътния инцидент загина и един от братовчедите му, докато друг пасажер е все още в болницата, твърдят от полицията. Според испанския всекидневник „Diario de Sevilla“, Рейес е карал с над 200 км/ч по време на катастрофата, докато „Mundo Deportivo“, цитирайки полицейски доклад, твърди, че той е карал с 237 км/ч. Говорител на испанската цивилна полиция, която разследва катастрофата, пък отказа да коментира появилите се информации в медиите относно трагичния инцидент.

Имаше и минута мълчание преди началото на финала в Шампионската лига между Тотнъм и Ливърпул в Мадрид в събота. Рейес стана известен на широката футболна общественост с екипа на Севиля, а в последствие премина в Арсенал, където бе част от отбора на „Недосегаемите“, който триумфира с Висшата лига през сезон 2003-2004. По-късно той игра и за мадридските Реал и Атлетико. Към своите трофеи Рейес прибави и рекордните пет от Лига Европа – два с Атлетико Мадрид и три със Севиля. Рейес изигра 21 мача за Испания между 2003 и 2006, отбелязвайки четири гола. Той спечели и шампионските титли с Реал Мадрид и Бенфика.

Звезда на Ливърпул дори посвети трофея от Шампионска лига на Рейес с мил жест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички