Случаят на Роналдо с Майорга се повтори и в НБА


Случаят на Роналдо с Майорга се повтори и в НБА
Снимка: Getty Images/Guliver

1214 0

Центърът на Далас Маверикс Кристапс Порзингис е разследван от полицията в Ню Йорк по обвинение в изнасилване, което е станало миналата година, пише New York Post. Позовавайки се на неназован правен източник, медията твърди, че тази седмица жена съобщава в полицията за предполагаемото нападение от февруари 2018 г.

Тя обяснява, че досега си е мълчала, защото е обмисляла дали да вземе 68 000 долара от Порзингис, за да не излизат нещата наяве. New York Post твърди, че според полицията думите ѝ са “правдоподобни”, макар да докладва цели 13 месеца след инцидента.

Адвокатът на Порзингис излезе с изявление пред ESPN, което отрича обвинението: “Ние знаем за жалбата, подадена срещу г-н Порзингис в петък и недвусмислено отричаме твърденията. Още на 20 декември поискахме сезиране на федералните правоприлагащи органи въз основа на изнудващите искания на обвинителя. Също така предупредихме Националната баскетболна асоциация още преди няколко месеца и те са наясно с продължаващото разследване”.

Според New York Post въпросната жена е била съседка на латвиеца по времето, когато играеше за Ню Йорк Никс. Той я е поканил в дома си на 7 февруари, когато по нейни думи е станало посегателството. Преди 4 години обвиниха звезда на Чикаго Булс в групово изнасилване. Припомнете си за случая в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички