Португалската полиция разпитвала Роналдо за източника на всичките му проблеми


Португалската полиция разпитвала Роналдо за източника на всичките му проблеми
Снимка: Getty Images/Guliver

5448 0

Кристиано Роналдо е бил разпитван от португалската полиция в началото на юни като свидетел в разследването срещу хакер за изтичане на информация за футбола, съобщиха местните медии, цитирани от АФП. Роналдо е бил изслушан като "свидетел и жертва" в "пълна дискретност" от съдебната полиция, съобщи "Диарио де Нотисиас". Попитана за подробности от АФП, полицията отказа да отговори.

Нападателят на Ювентус беше една от основните цели на португалския хакер Руи Пинто. Финансовите разкрития предизвикаха проблеми на Роналдо с испанските данъчни власти. Изтеклата от Пинто информация също разкри обвинения в изнасилване, които той отрича.

Пинто бе екстрадиран от Унгария през март и арестуван при завръщането си в Португалия. Адвокатите му твърдят, че Пинто е "много важен европейски информатор" и продължителното му задържане в досъдебното производство представлява организиран "съдебен тормоз".

Португалските власти подозират, че Пинто е получил достъп до компютърните системи на португалската държава, футболния клуб Спортинг Лисабон и инвестиционния фонд Doyen Sports и след това е публикувал поверителни документи в интернет. След това хакерът изнудвал Doyen за пари, за да скрие компрометиращи документи, но той се защити, че е направил това, за да покаже нечестността във футбола.

Миналата седмица португалският седмичник Сабадо съобщи, че прокуратурата иска да разшири обхвата на разследването и да удължи задържането на Пинто. А защо Тони Кроос се оплака от Роналдо като съсед вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички