От Байерн недоволстват, че и в Германия ШЛ се излъчва по платен канал


От Байерн недоволстват, че и в Германия ШЛ се излъчва по платен канал
Снимка: Getty Images/Guliver

1245 0

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге коментира начина, по който в Германия става излъчването на мачовете на тамошните тимове в Шампионска лига. Оказва се, че и във федералната република двубоите от най-престижния европейски клубен турнир се излъчват по платени канали.

"Наскоро беше публикувана статистика за телевизионната аудитория в страната и тя показа, че зрителският интерес е минус 84%, тъй като Шампионска лига вече не се излъчва по националната телевизия ZFF. Нужно е поне един мач, в идеалния случай - топ мач, да се излъчва безплатно. Мисля, че на същото мнение са и от Борусия, Шалке и Хофенхайм, които тази година представляват Германия в Шампионска лига", коментира Румениге, цитиран от "Bild".

"Това е в интерес на феновете и ние трябва да му обърнем повече внимание. Винаги съм казвал, че не сме Англия, където мачовете се излъчват ексклузивно по платени канали и не сме Испания. Ние имаме друга футболна култура и това трябва да се отчете", допълни директорът. През миналото лято платените канали претърпяха сериозен удар. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички