Оправдаха Сандро Росел по делото за пране на пари


Оправдаха Сандро Росел по делото за пране на пари
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

Бившият президент на Барселона Сандро Росел беше оправдан поради липса на доказателства по делото за пране на пари, заради което бе задържан в продължение на 21 месеца, съобщиха от испанския съд. Доказателствата, представени по време на процеса, не бяха признати за достатъчни, за да се стигне до осъдителни присъди за обвиняемите.

Росел, съпругата му и още четирима души бяха обвинени в пране на пари на стойност около 20 милиона евро от 2006 г. насам, свързани с телевизионни права и спонсорство в Бразилия. Случаят датира от споразумение, подписано от Рикардо Тейшейра, бившият президент на Бразилската футболна конфедерация, през 2006 г. с компания, базирана на Каймановите острови за телевизионните права на 24 приятелски срещи на Бразилия. Росел, който преди е живял и работил в Бразилия, където е подправял бизнес връзки, и жена му са получили близо 15 млн. евро в незаконни комисионни в техните банкови сметки като част от сделката. Те прибрали 6.6 млн. евро, а 8.4 млн. евро са отишли при Тейшейра, твърдяха прокурорите.

Бившият клубен ръководител също така бе заподозрян в получаването на около 5 млн. евро като част от сделката за спонсорство на Найк с бразилския национален отбор по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички