Надал заведе дело за 100 000 евро срещу бивш министър на спорта във Франция


Надал заведе дело за 100 000 евро срещу бивш министър на спорта във Франция
Снимка: Gulliver/GettyImages

1165 0

Испанският лидер в тениса Рафаел Надал заведе дело срещу бившия министър на спорта във Франция Розелин Башело за 100 хиляди евро. Причина за обвиненията в клевета бе изявление на Башело преди 5 години, когато тя заяви в телевизионно предаване, че отсъствието на тенис легендата от корта за 7 месеца през 2012-а не е породено от травма в крака, а е опит да прикрие положителен тест за допинг.

В петък адвокатът на спортиста Патрик Мейсънув обяви пред съда, че думите на Башело са можели да навредят сериозно на Надал по отношение на неговите "настоящи или бъдещи спонсори". Той представи и медицинския картон на тенис звездата, според който той е лекувал тежко нараняване на лявото си коляно.

Правният защитник на бившата министърка пък обясни, че вината не е на Башело, а на антидопинговата програма на Международната федерация по тенис, която според него винаги се е "отличавала със своята небрежност". Нито Башело, нито Надал присъстваха в съда. Окончателната присъда обаче предстои да бъде обявена на 16 ноември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички